1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Feltűzték a szalagot a végzős diákoknak

Ezúttal nem kék, hanem barna színű szalagot tűztek fel a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium végzős diákjainak. Az ünnepsége ott volt Móricz Zsigmond unokája – Móricz Virág lánya – Kolos Réka is.

 

Az iskola zászlójának bevonulása után Szendreiné Kiss Judit köszöntötte a jelenlévőket. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy a gimnázium utolsó évében lévő diákok életük egyik nagy feladata, az érettségi előtt állnak. Azt kívánta minden tanulónak, hogy sikeresen vegye ezt az akadályt. Ezt követően a 11. osztályosok feltűzték a szalagot a végzősök mellére, ami ezúttal nem kék színű volt, hanem barna. Amint azt elmondták, ennek nincs különösebb jelentősége. A diákoknak jobban tetszett a barna, mint a kék. Az öt hónap múlva érettségizők egy szál virággal köszönték meg tanáraiknak az eddigi munkájukat, majd Máté Péter egyik dalát énekelték el. A gimnáziumban szokás, hogy a szalagavató alkalmával is virágokat adnak a maturandáknak. Vittek is a szülők, hozzátartozók szép virágokat. Néhánya alig tudták összefogni a csokrokat, olyan sokat kaptak.

A szalagavató leglátványosabb eleme a végzős diákok tánca. Ezúttal Szabó Imre Tibor tánctanár tanította be a táncot. Az egyik osztály keringőt, a másik pedig francia táncot mutatott be. Mind a kettőben voltak látványos, nem szokványos elemek is, ami tapsra ragadtatta a jelenlévőket. A tánc után a diákok megköszönték Szabó Imre Tibornak a munkáját.