1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Farsangi mulatság Baráti Körös módra

Nem lehet azt mondani, hogy a tiszaalpári nyugdíjas klub tagjai nem szeretnek mulatni, nem szeretik a farsangot. Mind a három klub tagjai évente több alkalommal is különböző programokat szerveznek, amire meghívják a másik klubok vezetőit és tagjaik közül is néhányat. Ezúttal a Nyugdíjas Baráti Kör farsangjáról számolunk be olvasóinknak.

 

A jelenlévőket Kiss Imre elnök köszöntötte, aki elmondta, hogy farsangi mulatságukkal szeretnék búcsúztatni a hideget, telet, bár még a naptári tél nem ért véget. A farsangi hagyomány gazdagítja a klub életét is. A szereplők nagy izgalommal készültek a bemutatkozásra. Szórakoztató műsort mutattak be a klubtársaknak és a vendégeknek. Nagyon változatos volt a program, mert szinte minden fajta műfajban képviseltették magukat a Baráti Kör tagjai. Az egyik legérdekesebb produkció Papp Imrénéé volt, aki egy monológot mondott el, csupa K betűs szavakkal. Hamarosan be kell vallani az elmúlt évi adót, erről is kaptak tájékoztatást a jelenlévők. Láthatták a nézők a Dupla Kávé együttesből Köteles Istvánt és a táncos lábú lányokat. Akinek nem igazán jó a hallása, az félreértheti azt, amit a telefonban mondnak neki. Egy ilyen jelenet is szerepelt a programban, de kártyavető cigánylány, zsörtölődő férj és bevonuló katonák is színesítették a műsort. Zárásként boszorkányok érkeztek, majd az összes szereplő felment a színpadra. Valamennyi női szereplő apró cserepes virágot kapott Vancsura István polgármestertől, míg a férfiak dobozos sörrel lettek gazdagabbak.

A műsor végére megérkezett a vacsora is. Előtte azonban egy kis röviditallal lehetett a torkokat megmozgatni. A farsangi mulatságok elválaszthatatlan étele a fánk, az sem maradt el. Aki akarta porcukorral vagy baracklekvárral ízesíthette. A vacsora után természetesen szólt a zene is a Baranyi trió jóvoltából. A mulatozás majdnem éjfélig tartott.