1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

A természet esőben

Szemerkélő eső nem akadályozta meg a tizenhét elszánt lakiteleki gyermeket és felnőtt kísérőiket, hogy február utolsó napján fényképezőgépekkel felszerelve a Tőserdőbe induljanak.

 

Lendvai Edit, Szelesné Kása Ilona és Vass Anikó vezetésével izgalmas feladatot kaptak a tanulók: a helyi élővilágot kellett megfigyelniük, de különös szempontból: GEOMETRIAI FORMÁKAT kerestek a természetben. A fiatalok annyira ráéreztek a feladatra, hogy lépten-nyomon találtak témákat, így egy-egy gyerek száz fényképet is készített. Március 25-ére készültek, amikor közös kiállítást rendezünk a Lakitelekre látogató Comenius WASTE pályázatban résztvevő cseh, lengyel, svéd, holland, portugál és bőcsi iskolákból érkező kiemelkedő alkotásokkal. A kiállítás a művelődési házban lesz látható, témája a „helyi élővilág”. A gyerekek tovább dolgoznak a fotók feldolgozásával, alig várjuk, hogy láthassuk a beadott műalkotásokat.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a nemzetközi kiállítás-megnyitóra, és a WASTE projekttalálkozó ünnepélyes megnyitójára március 25-én szerdán délelőtt 10 órára a Petőfi Sándor Művelődési Házba!

A gyerekek fotóiból további válogatást láthatnak az iskola honlapján, a Comenius pályázat linkjén. Vass Anikó