1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Térségi kiállítás élelmiszerekkel, kézműves termékekkel

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Kecskeméten, a Kossuth téren a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást.

 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület nagy figyelmet fordít arra, hogy megismertesse és megszerettesse a településeken megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket a látogatókkal. Vasárnap délután először Tiszaalpár mutatkozott be. Dr. Vancsura István polgármester a település történetét mondta el a jelenlévőknek. Beszélt a nagyközség két neves szülöttéről, Kádár Lajosról és Bársony Mihályról is. A beszédét követően először az óvodások, majd az általános iskolások, azt követően a Bársony Mihály Népdalkör műsorát láthatták az érdeklődők, majd pedig a Jövőnkért Néptáncegyüttes Bársony Mihály csoportja szórakoztatta a jelenlévőket.

A tiszaalpáriak után Lakitelek mutatkozott be. Zobokiné Kiss Anita polgármester mutatta be a nagyközséget. Beszélt a Tőserdő, a Holt-Tisza, a Tősfürdő szépségeiről, valamint azokról a vállalkozókról, akik helyi termékeiket mutatják be a Nyárlőrinccel közös standon. A polgármesteri ismertető után a helyi népdalkör mutatkozott be, majd pedig az Ifjúsági Néptánccsoport.

A két nagyközségen kívül Tiszakécske, Tiszaug, Nyárlőrinc és Szentkirály is állított ki standot. Az utóbbi településen egy huszonkilenc kilós dinnyét is megcsodálhattak a látogatók.