1. 2024.09.08. vasárnap, Mária, Adrienn
  2. |
  3. 31 °C
  4. |

Tiszaföldvár ellen kezdi az új bajnokságot a Tiszakécskei LC

Két hónap szünet után ismét megkezdődnek az NB-s labdarúgó bajnokságok. A Tiszakécskei LC csapata ezúttal a harmadosztály Dél-Keleti csoportjában kezdi meg az új bajnokságot. A keret megújult, mert többen távoztak, de helyükre újak érkeztek. A célt pedig már most meghatározták, visszakerülni az NB II-be.

A keret már túl van a felkészülésen, amiben egy hetes edzőtábor is szerepelt Bükfürdőn. Az új játékosok már beilleszkedtek, és nem csak ők, hanem a régiek is alig várják már, hogy elkezdődjön az új bajnokság.

- Hat hetes felkészülés van mögöttünk, amit próbáltunk úgy felépíteni, hogy a bajnoki kezdésre ütőképes csapatot tudjunk összerakni. A felkészülés során az volt a célunk, hogy olyan erősségű ellenfeleket válasszunk, akikkel magas intenzitású meccseket tudjunk játszani. Mivel mi már most az NB II-re készülünk, ezért választottunk nálunk erősebb partnereket. Nagyon bízom abban, hogy egy gólra törő csapatot fognak majd látni a szurkolóink a pályán. Az előző bajnokság utolsó harmadában megmutatta azt a csapat, hogy mire képes. Igaz, azóta elég nagy változáson ment keresztül a keret, sok új játékos érkezett. Arra stílusra próbáltunk fókuszálni, és olyan játékosokat igazolni, akik ebbe abszolút beleillenek, és erős játékosai lehetnek a jövő Tiszakécskéjének. Az elmúlt bajnoki évben, akik az utolsó mérkőzésen pályára léptek, azok közül elég sok játékost meg tudtunk tartani, ami mindenképpen jó előjel. A gerince meg volt a csapatnak és ehhez kellett az új játékosokat megtalálni, mondta Balogh Pál.

A vezetőedző elmondta még, hogy arra törekedtek és arra törekednek, hogy az öltözőben nagyon jó hangulat legyen, jó legyen a légkör, és meglegyen a megfelelő kohézió. Így sokkal könnyebb is az új játékosoknak a beintegrálása, mert befogadó a csapat közössége. Így nincs nehéz dolguk az új fiúknak sem, ami mindenképpen pozitív.

Az első ellenfelet, a Tiszaföldvárt Balogh Pál szolnoki révén, elég jól ismeri.

- Korábbi edzőségem idején játszottunk is ellenük. Most magabiztosan nyerték a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei első osztályú bajnokságot, és megérdemelten jutottak fel a harmadosztályba. Érkeztek hozzájuk új játékosok a nyár folyamán, mert arra törekednek, hogy megragadjanak az NB III-ban. Ezért mindent el fognak követni. Erős Károly edző személye is garancia lehet a jó munkára.

Vasárnap a Tiszaföldvári SE elleni mérkőzést Tiszakécskén játszották volna, de a pálya még nem fogadóképes, így nem is Tiszaföldváron, hanem Kunszentmártonban a Molnár Lajos Sporttelepen fogja a két csapat a mérkőzést lejátszani 17,30 órai kezdéssel.