1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

FELHÍVÁS!

A Lakiteleki Torna Egylet 2017. évben ünnepeli megalakulásának 90. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeretnénk áttekinteni, lehetőség szerint feldolgozni az eltelt évtizedek fontosabb eseményeit, dokumentálni eredményeit, sikereit, megemlékezve a sportágak kiemelkedő vezetőiről, képviselőiről is.

- A labdarúgó szakág múltjával kapcsolatban áll rendelkezésre a legtöbb információ. Ennek ellenére még lehetnek olyan közérdeklődésre számot tartó „ereklyék”, amelyek eddig nem ismertek (fontosabb eseményeket, például a mai pályaépítése; továbbá korosztályonként elért sikereket megörökítő dokumentumok, fotók, a megyei II. osztályú bajnokság első két alkalommal történő megnyerése, a Magyar Kupa keretében vívott küzdelmek sikereinek dokumentumai, stb).

- Amikor az egyesület Lakiteleki Szikra TSZ SK néven szerepelt, az íjászat volt a legsikeresebb szakág. Ennek számos írásos dokumentuma fellelhető, fotókat azonban örömmel vennénk. Várjuk azok információit is, akik ismerik a szakág megszűnésének körülményeit.

- A kézilabda, röplabda, asztalitenisz és sakk szakágakról csak nagyon töredékes ismereteink vannak. Minden információnak (dokumentumnak, fotónak) nagyon örülnénk. Mint ahogyan annak is, ha olyanok jelentkeznének, akik a felsorolt egyesületi sportágak történetét a keletkezéstől a megszűnésig ismerik.

Ha valaki dokumentummal, fotóval jelentkezik, azt másolás után hibátlanul, hiánytalanul visszakapja! Az is sokat segít, aki megnevezi azt, aki ismeretei szerint adott sportágban szerepelt, vagy hasznos információkkal szolgálhat. Minden önzetlen segítséget örömmel fogadunk!

Reménykedve várunk minden jelzést, jelentkezést! Az anyagokat gyűjti, feldolgozza: Terjéki Ferenc. Elérhetősége a [email protected] e-mail címen, a 06204630234 telefonszámon; vagy bárkitől, bármilyen módon üzenve - és egyébként bárhol, bármikor.

Örömmel vennénk azt is, ha lennének olyanok, akik az évfordulóra készülő, friss kutatások eredményeit is feldolgozó kiadvány megjelentetését anyagilag támogatni tudnák, vagy annak megjelentetését kedvezményes nyomdai árajánlattal tudnák segíteni!

Lakiteleki Torna Egylet