3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.03. péntek, Kornél, Soma
  2. |
  3. 25 °C
  4. |

Kisiskolák tanulói versenyeztek egymással

A Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete, valamint a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány ki mit tud-ot szervezett kis iskolák tanulói részére. A diákok több kategóriákban versenyeztek.

 

Nem csak a megyéből, de a határon túlról is érkeztek gyerekek, hogy megmutassák tudásukat, versben, mesében, énekben, táncban és hangszeres zenében. A háromtagú zsűri: Agócs Sándor költő, Olajos István iskolaigazgató és Sütő Lászlóné óvodavezető nem volt könnyű helyzetben. Nekik kellett ugyanis eldönteni azt, hogy kik a legjobbak. Agócs Sándor értékelésben meg is jegyezte, hogy néhányukkal később majd minden bizonnyal találkozni fogunk a médiákban. Valamennyi részt vevő kapott emléklapot és könyvet.

Eredmények, vers-mese, alsó tagozatosok: 1. Csorba Kornél (Szabadka), 2. Keszler Boglárka (Császártöltés), 3. Szabó Boglárka (Fülöpjakab). Felső tagozat: 1. Miskolczi Bence (Császártöltés). 2. Kratofil Zsóka (Bácskertes), 3. Demeter Réka (Kisjenő). Ének-dal: 1. Csernei Panna (Bácskertes), 2. Koleszár Judit (Bácskertes), 3. Krajkcácska együttes (Bácskertes). Hangszeres zene: 1. Pálinkás Hédi (Bácskertes), 2. Kiss Mária (Bácskertes), 3. Kollár Kornélia (Bácsgyulafalva). Tánc: 1. Bácskertes, 2. Ágasegyháza, 3. Császártöltés. Különdíjat kapott a legfiatalabb versenyző, az első osztályos géderlaki Hazai Alexa.