1. 2024.05.28. kedd, Emil, Csanád
  2. |
  3. 25 °C
  4. |

Karácsonyi kézműves foglalkozás Nyárlőrincen

A hagyományokhoz híven ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a karácsony előtti kézműves foglakozást Nyárlőrincen. Az általános iskola négy tantermében különböző adventi és egyéb karácsonyi dekorációkat lehetett készíteni.

 

Közel száz kisgyerek, szülők és az általános iskola valamennyi tanára, ott volt a szombat délelőtti kézműves foglalkozáson. A gyerekek, természetesen szülői és tanári segítséggel, több fajta díszt készíthettek. Hajtogathattak színes papírt, képeslapot, adventi koszorút, rafia angyalt készítettek, gyertyákat díszítettek, hűtőmágnest ragasztottak és, üvegmatricát festettek. Mindenki megtalálhatta azt, amit a legjobban szeretet. Akadtak olyanok is, akik több mindent is készítettek. A foglalkozásokon nem csak iskolások, de óvodások is részt vehettek.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a kézműves foglakozás, és legyen elegendő anyag, a szép díszek elkészítéshez, az önkormányzat és a szülői munkaközösség anyagi segítsége is kellett. Több mint ötvenezer forintért vásároltak különböző, a foglalkozáshoz szükséges tárgyakat. Amit készítettek a gyerekek azt természetesen hazavihették és a karácsonyfára, vagy éppen alá tehetik majd december 24-én.