1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Tiszakécskei győzelem a kiskunfélegyháziak felett

Harmadik fordulóval folytatódott a Bács Megyei Kupa, melyben még huszonnégy csapat volt érdekelt. A tizenkét fordulóból tizenegyet játszottak le szerdán. Az Izsák-Lajosmizse találkozóra szeptember 30-án kerül sor.

 

LABDARÚGÁS A legérdekesebb találkozónak a Tiszakécske-KHTK mérkőzés tűnt, hiszen mind a két csapat veretlenül áll a megyei I. osztályú bajnokság élén. A találkozóra mintegy 250 néző volt kíváncsi. Az már a találkozó elején kitűnt, hogy egyik csapat sem akarja olcsón adni a bőrét. Támadólag léptek fel, nem a védekezésre összpontosítottak. Az első játékrészben a hazaiak többet birtokolták a labdát, több alkalommal is veszélyeztették Tóth Péter kapuját, és negyed óra elteltével be is vették azt, Szabó Dávid révén 1–0. Ez azonban nem lehetett megnyugtató előny, mint ahogyan nem is lett az, mert Polgár Szabolcs révén, kapus hibából, egyenlítettek a kiskunfélegyháziak 1–1. A csapatok ezzel az eredménnyel vonultak az öltözőbe. A második félidő elejét góllal kezdte a Tiszakécske. A Tóth Zoltánról kipattanó labdát, Bene Mihály egy méterről helyezte a kapuba. A találkozónak ebben a szakaszában már kiütközött a két csapat közötti különbség. A hazaiak sokkal többet futottak, gyorsabbak voltak ellenfelüknél, és minden labdáért harcoltak. A kiskunfélegyháziakra sem lehetett panasz, de több játékosuk is sérült volt, ők nem játszhattak, és főleg a középpályán nem voltak egyenrangú ellenfelei a kécskeieknek. A mérkőzés legjobb játékosa, Dos Reis Teixeira egy góllal is felhívta magára a figyelmet. A tizenhatoson belül fordulásból talált a kiskunfélegyházi hálóba. A találkozó hátralévő perceiben több ziccert is kihagytak a hazaiak.

A mérkőzés képe alapján megérdemelten jutott tovább a Tiszakécske, és várhatja következő kupaellenfelét. A kiskunfélegyháziak legközelebb a bajnokságban, hazai pályán vehetnek majd revansot a tiszakécskeieken.

További kupa eredmények: Bácsborsód–Bajaszentistván 9–0 (2–0), Kiskőrös–Kalocsa 0–1 (0–1), Faddikorr Kiskunhalas–Kiskunmajsa 0–2 (0–1), Homokmégy–Harta 5–0 (2–0), Katymár–Jánoshalma 3–1 (1–1), Jakabszállás–Városföld 1–9 (0–4), Nyárlőrinc–Sunplast Kerekegyháza 2–1 (0–0), Szabadszállás–Kunszállás 7–3 (4–1), Dusnok–Schieber Pincészet Baja 0–2 (0–1), Soltvadkerti TE TRMX–Kecel 1–6 (1–4).