1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Kék szalagot kaptak a végzősök

Ötvenhét végzős diák mellére tűzték fel a kék szalagot a tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Az eseményen ott volt Kolos Virág is, a nagy író, Móricz Zsigmond unokája.

 

Az iskola zászlójának bevonulásával kezdődött az ünnepség. A diákokat és a jelenlévőket Szendreiné Kiss Judit igazgató helyettes üdvözölte és mondta el beszédét. A végzős diákok is köszöntötték pedagógusaikat és nem csak nekik, de szüleiknek is megköszönték azt, hogy ideig eljuthattak. A szalag feltűzése után a diákok a szülőktől, rokonoktól, barátoktól virágokat kaptak és büszkén álltak a fényképezőgépek elé.

A szalagavató ünnepség leglátványosabb része minden évben a végzős diákok tánca. Ezúttal mind a két osztály keringőt mutatott be, ami később átcsapott modern táncba. Az egyik osztály olyan elemeket is bemutatott (például talicskázás), ami eddig nem volt megszokott a táncparketteken. Ám ez semmit sem vont le a produkciójukból sőt, nagyon tetszetős volt. A jelenlévők nem csak nagy tapssal jutalmazták a diákokat, de vissza is tapsolták őket. Minden valószínűség szerint nem csak a végzős tanulóknak, de mindenkinek aki látta a táncukat emlékezetes marad ez az este.