1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Karácsony a református gyülekezetben

Évtizedek óta minden szenteste hívogatnak a harangok a lakiteleki református templomba a gyerekek szolgálatára. Ebben az évben közel ötven lelkes gyermek, ifjú és felnőtt készült, hogy a gyülekezet körében is valóban ünnep legyen a karácsony.

 

A közös éneklés után Kókai Géza, a gyülekezet lelkipásztora néhány mondatban felidézte Isten szentesti üzenetét: „Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.” (Jeremiás 31:3). A gyermekek pedig egymás után elmondták ünnepi versüket. A 12 hónap ajándéka különösen elgondolkodtató volt, és a rövidke előadás megidézte a jelenlévőknek a betlehemi csillag küldetésének sorsát. Nagy örömmel fogadta a gyülekezet az ifjak, felnőttek aktív részvételét. Csikós-Molnár Boglárka gyönyörű éneke különös ajándék volt, megtöltötte a templomot, és a szíveket egyaránt. A szépen feldíszített fa alatt, ami Nyúl Tóth Béla ajándéka volt, tartalmas csomagok sorakoztak. A gyülekezet adományának köszönhetően kaphatott ajándékot minden gyermek és ifjú nem csak Lakiteleken, de Nyárlőrincen is. Az elkészített százharminc csomag nagy része gazdára lelt.

Mindenkit egy szép igés kártya emlékeztethet erre a karácsonyra. Hálás szívvel köszönjük Kókai-László Tündének és Kókai Géza nagytiszteletű úrnak a gyerekek között végzett felkészítő szolgálatot.