1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Barackpálinka és Borfesztivál a megye legjobb boraival

Ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Dr. Homoki Tamás a 2016. évi Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált a város főterén szerda délután. Az alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy több szempontból megújult az idei borfesztivál, többek között azért, mert most először ünnepeljük karöltve a térség két jelentős italát, a pálinkát és a bort egy ünnep keretében.

 

A fesztivál borainak és pálinkájának ismertetése után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke oklevelet adott át a „Megye Bora 2016” győztes borait előállító pincészeteknek. Ezt követően a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standjánál sajtótájékoztatót tartott a megyei elnök, ahol elmondta: az alföldi boroknak komoly helye van egy ilyen neves rendezvényen, hiszen országos versenyeken is kitűnő helyezéseket érnek el, s az élmezőnyben vívták ki méltó helyüket.

Ezután a „Megye Bora 2016” címet kiérdemelt borok borászai rövid borbemutatót és borkóstolót tartottak a sajtó képviselői, valamint az intézményi és települési vezetők számára. A megyei önkormányzat kiállító pavilonjánál a Borfesztivál teljes ideje alatt lehetőség van a megye legjobb fehér-, rozé-, vörös- és desszertborát megismerni és megkóstolni.

A megye legjobb fehérbora: Frittmann Pincészet, Irsai Olivér, 2015. rozébora: Szemerey Pince, Zweigelt Rozé, 2015, vörösbora: Kovács Borház, Cabernet Sauvignon 2012, desszertbora: Kunvin Borászat, „AUREUS” Rajnai Rizling 2006.