1. 2024.06.13. csütörtök, Antal, Anett
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Szentkirályi győztes a Hírös Vágtán

A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának győztese Szentkirály képviseletében Csiki Árpád lett, Lord Black nyergében, ezzel a település bejutott a budapesti futamra. A legsportszerűbb versenyzőnek járó Szentkirályi Fair Play Díjat Hajdú László, Kecskemét lovasa nyerte el a Hírös Vágtán.

 
 

A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat elsőként tavaly, a Nemzeti Vágtán ítélték oda, de idén a kecskeméti Hírös Vágtára is kiterjesztették a díjazást. A kecskeméti forduló fair play díját Kecskemét lovasa, Hajdú László érdemelte ki biztonságos lovaglásával. A díj célja, hogy elismerje a rangos hazai lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, etikus versenyzéssel példát mutató résztvevőit. Az elismerést a Nemzeti Vágta szeptember 16-18. között Budapesten megrendezett döntőjében is kiosztják majd.

 
 

A kecskeméti előfutamon idén is – ahogy a Vágta 2007-es elindulása óta minden évben – elindult Szentkirály. A települést, a tavalyi évhez hasonlóan Csiki Árpád képviselte Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvizet tulajdonló Lord Black nevű lovával, amivel bejutott a budapesti döntőbe. Ezzel folytatódik az, a Vágta mezőnyében egyedülállónak számító hagyomány, hogy Szentkirályt egy helyi zsoké képviseli, aki egy helyi tulajdonos lovával, helyi vállalat támogatásával áll rajthoz.