1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Aquafitness bemutató a fürdőben

Az elmúlt hétvégén, szombaton délután két alkalommal is aquafitness bemutatót tartottak Tiszakécskén a Tisza-parti Gyógy és Élményfürdőben. A jelentkezők ingyen próbálhatták ki ennek a vízi mozgásformának az előnyeit.

 

Az aquafitness, mint vízi mozgásforma, több mint huszonöt éve indult hódító útjára. A sporttevékenység az aerobik és a fitness alapvető mozgásait egyesíti a vízben való ízületkímélő testmozgással, valamint az egészségre gyakorolt jótékony hatásával.

Ez a fajta testmozgás eredeti és hatékony módon használja fel a víz természetes ellenállását és felhajtóerejét. Számos előnye van az aquafitnessnek. Megterhelés nélkül mozgat át tetőtől talpig, a kemény edzés ellenére is védve maradnak az ízületek, rugalmasabbak lesznek az izmok. Javul az anyagcsere és a keringési rendszer, fejlődik az állóképesség és az egyensúlyérzék. Javul a testtartás is, csökken a vérnyomás, ízületi gyulladás esetén pedig segítséget nyújt. Az edzések után másnap nem lép fel izomláz. Nem kell hozzá úszni tudás sem, és nem lesz vizes a hölgyek haja.

Az aquafitness olyan testgyakorlási forma, amit minden egészséges ember végezhet. Ugyanakkor némelyik csoportnak, mint például, terhes nőknek, elhízottaknak, gyerekeknek és az időseknek, speciális helyzetükhöz vagy adottságukhoz kell igazítani a gyakorlatokat, Ezáltal az aquafitness – nagyon kevés kivétellel – biztonságos edzésmód csaknem mindenkinek. Ami fontos, hogy az edzéseket a saját szükségletekhez és célokhoz kell kialakítani!

A Tisza-parti Gyógy-és Élményfürdőben, Tiszakécskén, minden kedden és csütörtökön 18:30-tól 19:30-ig kerül megrendezésre az aquafitness óra, mely előzetes regisztrációhoz kötött. Az edzés díja, a fürdőbelépőn felül + 800 forint. Az edzéseket speciális eszközökkel végzik, melyek egy pár lábszár ellenállásból, jogging övből, egy pár univerzális vízi súlyzóból és nudliból állnak. Az eszközök egy része lágyan simuló, azonnal meleg érzetet adó, igényes neoprén habanyagból készült.