1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Együtt játszottak kicsik és nagyik

A lakiteleki Szivárvány Óvoda tornaszobájában játszottak együtt a Margaréta csoportos óvodások és a Gondozási Központ lakói.

 

Kicsik és nagyik címmel hirdették meg a délelőtti foglalkozást, ahol először Bártol Réka a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa beszélt az év fájáról, és az év emlőséről. Az előbbi a mezei szil, az utóbbi a denevér. A denevérek életéről részletesen is szólt. Egy, már elpusztult denevért is megtekinthettek. Ezt követően játékra invitálta nem csak a gyerekeket, de az időseket is. Deneveréesdit játszottak még pedig úgy, hogy egy kisgyerek szemét bekötötték, ő volt a denevér, körülötte pedig három-négy óvodás a lepke szerepét töltötte be. A denevérnek azt kellett mondani, hogy den, míg a lepkéknek azt, hogy lep. Így hang alapján tájékozódott a denevér, és ha elkapott egy lepkét, akkor cseréltek szereplőket. Akik körbe álltak, azok a fa szerepét töltötték be. Amikor a közelükbe ért a denevér, nekik azt kellett mondani, hogy fa. A játékban mindenki jól szórakozott.

Bártol Réka az év rovaráról a mezei tücsökről, az év vadvirágáról, a mocsári kockásliliomról, valamint az év madaráról, a harisról is beszélt. Ez után a mezei szil leveléből - természetesen segítséggel - madarat készítettek, az óvodások és az idősek is. A program befejezéseként (mivel holnap lesz Márton napja), mindenki libazsíros kenyeret ehetett paprikával és lilahagymával.