1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Több mint huszonkét méter hosszú halat fogtak

Rekord számú nevezés, harminckét csapat nevezett a IX. Tőserdei Pergető Kupára, amit Lakiteleken a Szikrai Holt-Tiszán bonyolítottak le, vasárnap.

 

Orosházi, visegrádi, makói, budapesti, kecskeméti, kiskőrösi és lakiteleki horgászok vettek részt a Tőserdei Horgászbolt (Balla István) által szervezett idei utolsó pergető horgászversenyen. A kétfős csapatok csónakból, pergetve horgásztak összesen öt órán keresztül. Az időjárás kedvezett a pecásoknak, mert tíz fok feletti hőmérsékletet mértek. A ragadozó halak azonban nem nagyon akartak enni, mert összesen negyvenkilenc halat (negyvenhárom csuka, kettő balin, egy sügér) sikerült kifogni – hosszuk huszonkét méter hatvan centi – amit mérés után természetesen visszaengedtek.

Első helyen a budapesti Vegyes Páros (Kemecsei Zoltán-Jakab Orsolya) csapat végzett hét kifogott hallal, 383 ponttal. A páros tagjai nem most kezdték a horgászatot. Kemecsei Zoltán világbajnoki negyedik helyezett, országos bajnok, háromszoros Rapala pergető bajnok. Jakab Orsolya is nyert már Rapala pergető versenyt. A második helyet a kiskőrösi Pike Hunter (Jarjabka József-Pajor Péter) szerezte meg öt hallal és 271 ponttal. A harmadik helyen a lakiteleki Ragadozók csapat (Tóth Vilmos-Mazzeó Paskál) végzett, három hallal és 198 ponttal. A legnagyobb halat, egy hatvankét centiméteres csukát, Kállay Tamás fogta ki, a kiskőrösi Doctors csapatából. A díjakat Zobokiné Kiss Anita polgármester adta át. Tizennégy csapatnak nem volt szerencséje, ők ezen a napon nem tudtak halat fogni.