1. 2024.04.17. szerda, Rudolf
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Megkezdte munkáját az új megyei jegyző

2017. január 1. napjától dr. Kovács Endre Miklós a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal új jegyzője.

Az elismerésre méltó jogi és közigazgatási tapasztalattal bíró szakember a megyei jegyzői munkájának megkezdését megelőzően Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jogi Osztályának, majd Szervezési és Jogi Irodájának vezetőjeként tevékenykedett. Korábban a Fajszi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, ezt megelőzően a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal törvényességi referense, ahol az érintett települési önkormányzatok és társulásaik, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok jogi felügyeletét látta el.

A gyakorlati jogalkalmazói tevékenységek mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje volt további jogviszonyban, ahol jogalkotástant, valamint államtant oktatott a tudományszervezői projektek mellett. Több tudományos írás szerzője és társszerzője. 2014-ben a Kúria PhD gyakornoki programjának résztvevője az Önkormányzati Tanács mellett. Ugyanezen évben fejezte be a PhD képzést a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájának közjogi programjában. Jelenleg a doktori munkáját készíti elő.

Az új hivatalvezető mind a gyakorlati munka során elsajátított tapasztalatait, mind pedig a tudományos elméleti szinten megszerzett jogi ismereteit a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat törvényes működésének a biztosítása érdekében kívánja kamatoztatni egy felkészült és szakmailag folyamatosan fejlődő erős szakapparátus vezetése által. Határozott célkitűzése továbbá, hogy a konstruktív szemlélet jegyében eredményesen támogassa a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatot, illetve a megyei közgyűlés elnökét szakmai feladatai ellátásában, illetve kitűzött céljai elérésében.

A kinevezett megyei jegyző a Magyar Jog- és Államtudományi Társaság alapító elnökségi tagja, emellett a De iurisprudentia et iure publico – Jog- és politikatudományi folyóirat társszerkesztője a lap 2007. évi indulásától fogva.

Dr. Kovács Endre Miklós Kecskeméten él, házas, három gyermek édesapja.