1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Agrár Expo lesz Kiskőrösön

Több mint háromezer kézműves élelmiszer, százhúsz termelő és több ezer látogató. Idén is izgalmas gasztronómiai és mezőgazdasági kalandnak ígérkezik a szakmai konzultációkkal és kulturális programokkal tűzdelt VIII. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön.

 
 

A régió legjelentősebb és leglátogatottabb agráreseménye április 8-án és 9-én lesz Kiskőrösön a Városi Sportcsarnokban. A rendezvény sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több látogató, kiállító fordul meg az alföldi városban, mely a vidék agráriumának meghatározó központja.

 
 

A szombati megnyitón Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Dr. Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár köszönti majd a megjelenteket. Ezt követően Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke szól majd az agrárium aktuális kérdéseiről. Az előadók sorát Tóth Márta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Bács-Kiskun megyei területi felelőse zárja, aki az aktuális agrárpályázatokról szól majd.

 
 

Eközben, persze, már javában tart majd a térség termelőit felvonultató seregszemle. A rendezvény fő célja az elmúlt hét évben nem változott: idén is a minőségi alapanyagokból készült kézműves magyar élelmiszerek népszerűsítése, értékesítése, lehetőségeiknek bővítése áll a középpontban.

 
 

A családias hangulatú expón lehetőség lesz az olyan minőségi alapanyagokból készült kézműves élelmiszerek kóstolására és vásárlására is, mint például a házi készítésű füstölt áruk, a kézműves sajtok, a borok, pálinkák, mézek, lekvárok, olajok, tészták, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek.

 

A Duna-Tisza közén ez az egyetlen olyan kétnapos rendezvény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi termelők által előállított élelmiszereket egy helyen, egy „vásártéren” megnézhessék és megvehessék mindazok, akik számára fontos, hogy minőségi élelmiszert tegyenek a családjuk asztalára. Ugyanakkor a környék termelőinek, az agrárszakma képviselőinek is közös találkozási pontja a rendezvény, mely teret biztosít a látogatóknak és mezőgazdasággal foglalkozó szakembereknek, hogy az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhassanak magas színvonalú szakmai előadásokat. A kiállítás szabadtéri részén mezőgazdasági gépeket, haszon- és személygépjárműveket mustrálhatnak a résztvevők.

A népszerű rendezvény szervezője a kiskőrösi Hazai Termék Kft. egyébként gasztronómiai és kulturális programokkal is készül a kétnapos expóra. Április 8-án szombaton délután 3 órától Stahl Judit tart főzőshowt a megjelenteknek, április 9-én vasárnap délelőtt 11 órától Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok kápráztatja el a közönséget, délután három órától pedig Wolf Kati nyűgözi le csodálatos hangjával a látogatókat. A belépés díjtalan.

További információért kattintson a www.agrarexpo.hu oldalra.