1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Elvesztette veretlenségét a Tiszakécske

Tizenkét mérkőzésen veretlen volt a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB II-es labdarúgó csapata. Most azonban elveszítette ezt a sorozatot.

 

A találkozó előtt az egyik szurkoló azt, mondta, hogy nem lesz könnyű feladat a váciakat legyőzni. Nem véletlenül kaptak olyan kevés, tizennyolc gólt. Ettől függetlenül szoros mérkőzésre számított. Nem lett az. A vendégek, és ezt Szabó István vezetőedző is elismerte, nagyon jó csapat. Már az első percektől fogva támadólag léptek fel, ami nagyon meglepte a hazaiakat. A 8. percben jobb oldali szöglet után kavarodás alakult ki a tiszakécskei kapu előtt. A labda Szabó Normanhoz került, aki mint egy két méterről a kapuba pöckölte a labdát 0–1. A kécskeiek lehetőségét két szöglet jelezte, de egyik sem volt veszélyes. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, de csak mezőnyben, a hazaiak igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Nem úgy a váciak, akik egy szabadrúgás után növelni tudták előnyüket, ismét Szabó Norman révén 0–2. A szünetben két cserét is végrehajtott Szabó István vezetőedző. Kirchner helyére Kalmár, Horváth Adrián helyére pedig Szabó László állt be. Ezzel kicsit élénkebb lett a hazaiak játéka. Gréczi helyett Mihály Dávid érkezett, így még lendületesebb focit játszottak. A három csere játékos sem tudott változtatni az eredményen, így a tizenkét veretlen mérkőzés után a tizenharmadikon vereséggel hagyta el a pályát a Tiszakécske.

Sokáig játszhattunk volna ezen a napon, akkor sem rúgtunk volna gólt, mert a Vác fölénk nőtt – nyilatkozta a mérkőzés után Szabó László vezetőedző. Mindig lemaradtunk egy ütemmel, nem úgy sikerültek a passzaink, ahogy szerettük volna. A játékunk sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, mivel a Vác jól játszott. Próbáljuk ebből levonni a következtetést. Nem esett jól a vereség, de a szurkolóink ennek ellenére bíztatták a fiúkat. A második félidőben küzdöttünk, de helyzetekben is hibáztunk. Nem ezt a taktikát beszéltük meg. A Vác ügyes taktikával jobban megvalósította azt, amit mi szerettünk volna. Ennek a csapatnak nehéz a védelmét feltörni, nem véletlenül kaptak eddig csak 18 gólt. Okosabb játékkal le tudtuk volna legalább döntetlenre hozni a mérkőzést. Sajnos a találkozó elején az öltözőben maradtunk. Remélem, hogy az utolsó három mérkőzésen és a Magyar Kupában is másképpen fogunk majd játszani.

Három pontért utaztunk Tiszakécskére, és ez meg is lett értékelte a találkozót Spispjak Zorán a váciak mestere. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk, mert sok jó játékosa van a Kécskének. A taktikánk működött, már az elejétől kezdve, uraltuk a mezőnyt. A védekezésben stabilak, magabiztosak voltunk, egyszerűen és tisztán játszottunk. A statisztikák szerint, ha nem kapunk gólt, az 2,2 pontot ér. Arra törekedtünk, hogy ne adjuk át a területet az ellenfelünknek és utána kontrákra építsünk. Ez ezúttal is bevált.

Duna Aszfalt TVSE–Vác FC 0–2 (0–2)

Tiszakécske, 500 néző. Vezette: Bölcskei Balázs (Horváth Zoltán (F), Hofbauer Roland)

Tiszakécske: Monár M. – Huszti, Kardos, Ludánszki, Sváb, Kirchner (Kalmár 46.), Tölgyesi, Gréczi G. (Mihály 65.), Horváth A. (Szabó L., 46.), Kocsis G. Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István

Vác: Halasi – Hegedűs, Szabó N., Görgényi, Földi, Kákonyi, Zsolnai, Szekszárdi, Varga Sz. (Mátyás 75.), Tóth G. , Murai (Durso – 90.). Vezetőedző: Spisljak Zorán

Gólszerző: Szabó Norman (1–0) 8.p., Szabó N. (2–0) 27.p.