1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Fellobbant a második adventi gyertya lángja

Már délután nagy készülődés folyt Lakiteleken, a Közösségi Tér épületében. Ekkor díszítették fel ugyanis a község fenyőfáját.

 

A Kézműves Szakkör tagjai különleges díszeket készítettek, és azokat mind feltették a fenyőfára. A hatalmas fenyőfa csupaszon, elég furcsán nézett ki, de miután az ügyes kezek által elkészített díszek felkerültek rá, már egészen más képet mutatott. Addig, míg a fenyőfát díszítették, különböző mézesbábok is készültek, amit természetesen meg lehetett kóstolni.

Ezúttal sem maradtak éhen és szomjan, akik elmentek a második adventi gyertya meggyújtására. Fodor József által készített speciális zsíros kenyeret ehettek, mellé pedig meleg teát és forralt bort ihattak, desszertként pedig naspolyát fogyaszthattak.

Ünnepi köszöntőt Szabó Istvánné a könyvtár vezetője mondott, majd a Szivárvány Óvoda Katica csoportja mutatta be adventi műsorát. Ezt követően a népdalkör tagjai karácsonyi énekkel szórakoztatták a jelenlévőket. A programok után még lehetett enni, inni és beszélgetni.