1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 6 °C
  4. |

Fiatal játékosok mutatkoztak be az edzőmeccsen

Két edzőmérkőzést is játszott ma a Duna Aszfalt Tiszakécske LC NB II.-es labdarúgó csapata. Mind a kettőt idegenben, a Békéscsaba 1912 Előre ellen.

Nem éppen a legjobb időjárási viszonyok között játszották le, műfüves pályán a mérkőzéseket, ugyanis köd és zúzmara is nehezítette a találkozókat. Mind a két mérkőzésen más-más összeállításban lépett pályára a Tisza-parti kisváros csapata. Az első találkozón, amely 11 órakor kezdődött, a Molnár M. (Varga Á.) – Oláh, Csáki, Preklet, Tímári – Kocsis, Szuhodovszki, Szabó D., Lukács – Batizi, Kirchner összeállítású csapat szerepelt. A játékosok ezúttal nem tudták megismételni, amit a korábbi három edzőmérkőzésen és 6:1 (3:1) arányú vereséget szenvedtek. A Tiszakécskeiek gólját a Lukács Dániel szerezte.

Rögtön az első mérkőzés befejezése után, 13 órakor újabb találkozóra került sor. Ekkor szinte teljesen más összeállításban küldte pályára Virágh Ferenc vezetőedző a játékosait. A mester két U19-es korosztályhoz tartozó labdarúgónak is játéklehetőséget biztosított. Még egyikük sem töltötte be a 19. évet. Illés Bálint korábban a Lakiteleki TE labdarúgója volt, Pácsa Zoltán pedig a Nyárlőrinci LSC-é. Minden valószínűség szerint lát fantáziát Virágh Ferenc a két labdarúgóban, és lehet, hogy a későbbiek folyamán számít majd rájuk az NB II.-es keretben. A fiúk ezúttal megmutathatták, hogy mit is tudnak valójában, de tapasztalatot is szereztek, hogy milyen is a másod osztályú labdarúgás. Ezen a találkozón így állt fel a Tiszakécske: Varga Á. (Baráth) – Erdélyi, Temesvári, Ludánszki, Sváb – Gréczi (Illés Bálint), Tölgyesi, Horváth (Pácsa Zoltán), Farkas N. – Máté J., Zádori. A találkozó 4:3-ra végződött, de az első félidőben még a tiszakécskeiek vezettek 3:1-re. A vendég gólok közül Farkas Norbert kettőt szerzett, Máté János pedig egyet.

Január 22-én szerdán hasonló két mérkőzésre kerül sor. A 11 órakor kezdődő találkozón a Kelen SC NB III.-as csapata lesz a Duna Aszfalt ellenfele, a 13 órakor kezdődő találkozón pedig a KTE Hufbau szintén NB III.-as gárdája. Mind a két mérkőzést Tiszakécskén játsszák.