1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Felújítják az iskola füves labdarúgó pályáját

A Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola szülői szervezete nyárra tervezte az intézmény 70x30 méteres füves labdarúgó pályájának a felújítását. A vírus járvány miatti kényszerű oktatási szünetet kihasználva azonban már most hozzákezdtek a munkálatokhoz.

 

A településen komoly labdarúgó élet folyik. Már az óvodában is rúgják a labdát a gyerekek, edzői felügyelet mellett. Az OTP Bank Bozsik program keretein belül pedig a Lakiteleki Torna Egylet az U7, U9, U11, és U13-as korosztály számára biztosít játék lehetőséget. A felnőtteken kívül az U16, és az U19-es korosztály a megyei II. osztályú bajnokságban játszik. Természetesen az általános iskolában is rúghatják a labdát a diákok. Az intézmény udvarán egy betonos, egy salakos 20X40 méteres kézilabda pálya és egy füves 30X70 méteres labdarúgó pálya található. Ez utóbbi állapota nem a legjobb, ezért az iskola szülői szervezete úgy döntött, hogy felújítják a füves, vagyis inkább most már tarackos labdarúgó pályát. – A pályának nem volt egyenletes a talaja, sok volt benne a gödör, ettől függetlenül a gyerekek szerettek rajta focizni, mondta Hajagos-Nagy Ágnes a szülői szervezet vezetője. Mivel jelenleg, az ismert okok miatta, a gyerekek nem járnak iskolába, úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk felújítani. Ebben többen is a segítségünkre siettek. Elsősorban az önkormányzat, akik a felső, öt centiméteres talajréteget elhordják, és útjavításra hasznosítják. A helyi tüzép teleptől termőföldet kapunk, Földvári Dezső és Földvári László pedig karámtrágyát biztosítja. A Lakitelek Népfőiskola, a Nimród Footgolf Sportegyesület, a Lakiteleki Torna Egylet is támogatásáról biztosított bennünket. A felső talajréteg eltávolítása után először gyomirtózás lesz, majd jöhet bele termőföld, és a szerves trágya. Elképzelésünk az, hogy automata öntözőberendezéssel fogjuk majd locsolni a füvet, amiben Kiss Balázs ígért kedvező segítséget. A terveink szerint, ezen a héten sikerül a talajréteget elszállítani, az elkövetkezendő héten pedig meghozzák a termőréteget, és a szerves trágyát. Utána következhet az öntöző berendezés kiépítése, valamint a füvesítés. Nagyon szeretnénk, ha szeptemberre, az iskolakezdésre, már tudnák használni a gyerekek.

Hajagos-Nagy Ágnes elmondta még, hogy szeretnék majd a körülötte lévő salakos futópályát is felújítani, de a jelenlegi anyagi helyzetünk ezt nem teszi lehetővé, így az nagy valószínűséggel a következő évre fog elhúzódni. Azt még egyelőre nem tudják, hogy honnan tudnának ehhez megfelelő salakot biztosítani, így szívesen várják azt, ha valaki tudna ebben nekik segíteni. Hozzátette azt is, hogy amennyiben vége lesz a járványnak és lenyugszanak a kedélyek, akkor terveznek egy átadási ünnepséget, amire természetesen meg fogják hívni mindazokat, akik segítettek a pálya felújításában.