1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Megújult a kiskunfélegyházi Rocktár

A Plain-Rock Egyesület által üzemeltetett kiskunfélegyházi Rocktár Élőzenei Bázis 2008 óta biztosít szórakozási, fellépési és zenetanulási lehetőséget a könnyűzene kedvelőinek korosztálytól függetlenül.

 

A próbateremként és könnyűzenei oktatóközpontkét is működő klub a pandémia alatt ugyan zárva volt, de a Magyar Állam és az Európai Únió TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00294 számú, infrastrukturális fejlesztésre irányuló pályázatának köszönhetően mára jelentős mértékben megújulhattak termei, valamint tágasabb, kényelmesebb és biztonságosabb lett a közönség számára a bázis. Az akadálymentesítés és a katasztrófavédelem jegyében méretes rámpákkal bővültek, duplájára szélesedtek és új biztonsági ajtókat kaptak a klub fő- és mellék bejáratai. Szintén a várható évi több, mint tízezer látogató, valamint több, mint száz tanuló kényelmét szolgálják a részlegesen megújult oktatótermi fűtési rendszerek, a teljes mértékben megújult és duplájára bővült vizesblokkok, a pelenkázóval is ellátott, akadálymentesített mozgáskorlátozott és családos vizesblokk, valamint a konyharészleg is. A 130 éves épület tűz- és vagyonbiztonságán is jelentősen javít a Rocktár egész területén kiépített új tűzjelző rendszer és az egyéb megfigyelő és jelző rendszerek fejlesztése. Az akadálymentesítések és bővítések nem titkolt szándékkal elősegítik az élőzenei bázis befogadóképességének növekedését is, amely az engedélyezési eljárások során elérheti akár a 800 főt is és ezzel a térség legnagyobb koncerttermével rendelkező zenei klubjává fejlődik.

A megújult könnyűzenei közösségi tereket szeptember 25.-én szombaton egy tesztüzem során UV-party és Essemm koncert keretein belül vehették birtokba a fiatalok. A közel 400 fős könnyűzenei és kreatív találkozón a törzsvendégek is örömmel nyugtázták, hogy jóval élhetőbbek lettek a Rocktár Élőzenei Bázis megújult terei és bejáratai, valamint legnagyobb örömükre végre a kornak megfelelő színvonalú vizesblokkok is segítik a felhőtlen szabadidő töltést.

A hosszú álmából felkeltett Rocktárhoz szerencsére a zenekarok is hűek maradtak, így valósulhatnak meg még idén ősszel többek között Tankcsapda, 30Y, Sziámi, Esti Kornél és Leander Kills koncertek, valamint számos középiskola is a kibővült klub tágas termeit választotta szalagozó ünnepség utáni bulijainak helyszínéül.

Mindenkit sok szeretettel vár újra a Plain-Rock Egyesület és a Rocktár csapata!