1. 2024.05.07. kedd, Gizella
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Nem nyert az újonc ellen a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság második fordulójában Kozármislenyre utazott a Tiszakécskei LC csapata. A vendégek nem titkolt szándéka az volt, annak ellenére, hogy a hazaiak jó játékerőt képviselnek, hogy ponttal, pontokkal térjenek haza.

Az első fordulóban az Kozármisleny idegenben nem kis erőfeszítésre késztette a Soroksárt, és játékban egyenrangú partnerei voltak a fővárosi csapatnak. A mostani tervük az volt, hogy hazai pályán megszorongassák a Tiszakécskét, és ez sikerül is nekik. A kezdőcsapatukban ott volt, az egykori tiszakécskei Kirchner Krisztián, Tölgyesi Viktor, valamint az elmúlt bajnokság tavaszi fordulójában még tiszakécskei színekbe játszó Kosznovszky Márk is. Ők bizonyítani akartak mostani csapatukban. Korai góllal, a 9. percben szerzett vezetést a hazai csapat. Kulcsár jó labdát adott Vogyicskának, aki elhúzta Antal mellet a labdát és a kapuba továbbított 1-0. Három perc múlva jött a Tiszakécskei egyenlítés. Winkler ragyogó labdát kapott a bal oldalon, már bent járt a tizenhatoson belül, amikor lövésre szánta el magát. A labdát Varasdi nem tudta hárítani 1-1. A gyorsan jött vendég gól után gyorsan jött az újabb hazai találat is. Kirchner távoli lövését Antal csak kiütni tudta, pontosan Bartha elé, aki közelről nem hibázott 2-1. Nem sokat mindössze öt percet kellett várni az újabb hazai gólra. Szöglet rúgás után Horváth Dániel fejjel megcsúsztatta a labdát, a jókor érkező Gál pedig a kapuba továbbította 3-1. A második félidőben mind a két fél több játékost is cserélt, de ez gólokban nem mutatkozott meg. Akadtak jó akciók, de a befejezéssel gondok voltak. A hazaiak jól felkészültek erre a találkozóra, kihasználták a lehetőségeiket, míg a Tiszakécske ezúttal nem tudott az ellenfele fölé kerekedni.

– Csalódott vagyok a mérkőzés eredményét illetően, de azt gondolom, hogy a mezőnyben nem játszottunk rosszul, értékelte csapata teljesítményét a találkozó után Visinka Ede. – Sajnos nagyon könnyen kaptunk három gólt, amit nem szabadott volna. Mi a kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk berúgni, ennek lett az eredmény a 3–1. A harmadik Kozármisleny gól után kapkodva játszottunk, pedig nyugodtabban kellett volna. Sajnálatos módon, már az első huszonöt percben eldőlt a találkozó sorsa, ez pedig azt jelentette, hogy vérszemet kapott Kozármisleny és az eredményt nagyon jól kontrolálta. A cserénkkel változott ugyan a játék képe, veszélyesebbek lettek a kijöveteleink, de nem tudtuk a Kozármislenyt lefocizni. Nagyon szomorú vagyok az eredmény miatt, ezek szerint még nem állt össze a csapatunk. Dolgozni kell, megyünk tovább. Visinka Ede elmondta még, hogy a korábbi tiszakécskei játékosok jól játszottak, mind a hárman kezdők voltak. Sajnálatos módon Kirchner Krisztiánt a mérkőzés hosszabbításában sérülés miatt le kellett cserélni.

HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécskei LC 3-1 (3-1)

Kozármisleny, 500 néző, vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Kiss Balázs).

Kozármisleny: Varasdi – Horváth D., Gál, Turi (Füredi 69.), Kosznovszky, Tölgyesi, Beke (Kotroczó 52.), Vogyicska (Puska 69.), Bartha, Kirchner (Tóth Z. 94.), Kulcsár K. (Hampuk 69.). Vezetőedző: Tóth László

Tiszakécske: Antal B. – Balázs B., Végső, Máté Zs., Farkas N. (Lovas Zs. 46.), Erdei, Szekér (Pongrácz 46), Kiss N. (Horváth Z. 46.), Gyurján (Balajti 57.) Zamostny, Winkler (Vachtler 75.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Vogyicska (9.), Bartha (20.), Gál (25.), illetve Winkler (15).