1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Két hét szünet után folytatódik az NB II.-es bajnokság

A magyar válogatott mérkőzései miatt két hét szünet volt a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokságban. Ez alatt az idő alatt a csapatok felkészülhettek a soron következő három mérkőzésre, mert azt két hétvégi és egy hétközi találkozóval nyolc nap alatt kell lejátszaniuk.

A 9. fordulóban a Tiszakécskei LC a Soroksár SC-t fogadja vasárnap a városi sportcentrumban, és biztosak lehetünk abban, hogy jó mérkőzésre lesz kilátás. A fővárosi klub jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán 13 ponttal, míg a Tiszakécske a tizedik 11 ponttal. Legutóbb az előző bajnokságban találkozott egymással a két csapat Soroksáron, és akkor egy öngóllal a tiszakécskeiek bizonyultak jobbnak. A Soroksárban két volt tiszakécskei játékos is játszik jelenleg, még pedig a kapus Holczer Ádám, és a védő Ternován Patrik. Ők minden bizonnyal bizonyítani akarnak jelenlegi csapatukban. Bár Visinka Ede nem árulta még el csapata összeállítást, de előfordulhat, hogy a soroksáriaknál Holczer, a tiszakécskeieknél pedig Halasi Péter áll majd a kapuban, akik az előző bajnokságban még együtt, egy csapatban edzettek és játszottak. A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozóval kapcsolatban megkérdeztük Visinka Ede, a Tisza-partiak vezetőedzőjének véleményét.

– A két hét szünetet megpróbáltuk jól kihasználni. Az elmúlt héten kicsit erősebben dolgoztunk, aztán azt a hetet szombaton lezártuk egy Békéscsaba elleni edzőmérkőzéssel. Lehet, hogy az elvégzett munka miatt, lehet, hogy más miatt, a mutatott játékkal nem voltam elégedett, de az eredménnyel igen, mert 1–1 lett. Akadtak jó szakaszaink a mérkőzésen, de olyanok is, amelyek nem voltak elfogadhatók. Ezen a héten napi egy edzéssel készültünk, és elégedett voltam mindenki munkájával. Sajnos sérültjeink továbbra is vannak, mert Kalmár Feri tartósan sérült, és Horváth Zoli is a sérültek között szerepel már több napja. Szerencsére Antal Botond és Geiger Norbert is rendesen edzeni tudott a többiekkel. Kiss Norbert nem volt közöttünk két hétig, mert a korosztályos válogatottal készült, a napokban csatlakozott hozzánk részletezte a vezetőedző.

Visinak Ede elmondta még, hogy csütörtökön csapatépítő programot tartottak, ahol maga a szakmai igazgató Nyilas Elek főzött, a játékosoknak és a szakmai stábnak gulyáslevest. A Soroksárral kapcsolatban megjegyezte, hogy a Lipcsei Péter irányított gárda kiszámíthatatlan, kellemetlen ellenfél. Jó a csapat jól tudnak futballozni, amit megmutattak a bajnokság eddig lejátszott mérkőzésein is. Hazai pályán a lelkes és hű közönség előtt, azonban mindenképpen nyerni szeretnének, amivel meg is tudnák előzni a fővárosi klubot.

– Vannak kiemelt, veszélyes játékosiak, mint például Lőrinczy Attila, Lovrencsics Balázs, vagy a kis Lisztes Krisztián, de mint említettem, mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Ha a Soroksár és a Szeged elleni október 5-i, hétközi, szerdai mérkőzésünket is megnyernénk, akkor ez megadhatná az alaphangot a bajnoki folytatásra, tette hozzá Visinka Ede.