1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Utolsó percben lőtt góllal szerzett pontot a Lajosmizse

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 6. fordulójában a Lajosmizsei VLC a Tiszakécske II csapatát fogadta. A találkozó előtt mind a két fél szerette volna megszerezni a három pontot, de végül döntetlennel zárták a mérkőzést.

 

A hazaiak kezdtek jobban és Baráthnak két alkalommal is védenie kellett. A 12. percben azonban ő is tehetetlen volt. A mizseiek gyorsan végeztek el egy szabadrúgást, pontosan passzoltak Lukácshoz, aki kihasználta gyorsaságát és a jobb alsó sarokba lőtt 1-0. A 39. percben érdekes jelenet játszódott le. Lord kapus szólt a játékvezetőnek, hogy leszakadt a cipőjének a talpa, ezért néhány percig állt a játék, míg kicserélte. A félidő közepétől feljött a Tiszakécske, és egy szögletrúgás után egyenlíteni is tudtak a 42. percben 1-1. Többen öngólnak látták az esetet, de a játékvezető Geigernek ítélte a gólt. A második fékidőben többet támadtak a vendégek és szintén egy jobb oldali szöglet után Oláh lőtt kapura, Lord ki tudta ütni, de pontosan Geieger elé, aki nem hibázott 1-2. A kécskeik próbálták kihúzni a hátralévő időt, de nem sikerült neki. A rendes játékidő utolsó percében a mizseiek végeztek el szögletet. A beívelés után Baráth és Hoffmann is a földre került, a labda pedig Fekete Dánielről a kapuba 2-2. A játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Lajosmizsei VLC–Tiszakécske II 2-2 (1-1)

Lajosmizse, 50 néző, vezette: Bosnyák Sándor Attila (Csákó Patrik, Dienes Zoltán).

Lajosmizse: Lord – Sinka, Fekete A., Palotai (Fekete D. 70.), Borsos, Tarnóczki, Kiss L. (Ulicska 85.), Rapi, Kovács J., Lukács (Dóka 80.), Tamás B. (Bán 62.). Edző: Árva Zsolt

Tiszakécske II: Baráth – Horváth A. (Hoffmann 65.), Oláh, Oberna, Klemenc, Káli, István L., Tóth M., Tóth K., Szólát (Alberti 82.), Geiger 42. Technikai vezető: Bagi Gábor

Gólszerző: Lukács 12., Fekete D. 89., illetve Geiger 42., 64. Sárga lap: Tóth M. 47., Tóth K. 51., Káli 89.

Árva Zsolt: Az alapvető célunkat, amit kitűztünk magunk elé ezen a meccsen, hogy nem akarjuk vesztesként elhagyni a pályát, sikerült teljesíteni, mert itthon tartottunk egy pontot. Az első félidőt jól kezdtük, rögtön az elején helyzetbe kerültünk, majd a vezetést is meg tudtuk szerezni. Lett volna lehetőségünk tovább növelni az előnyünket, sajnos az első félidő végére a tiszakécskeiek beszorítottak minket, az egyenlítő góljuk a szünet előtt rosszkor is jött. De ezért csak saját magunkat hibáztathatjuk, mert a kécskei játékosnak csak annyi szerepe volt ebben, hogy elvégezte a szögletet, mi fejeltünk a saját kapunkra, még bele is csúsztattunk, így jött össze az egyenlítő góljuk. A második félidőben a Kécske, előnyt szerzett és játékban is fölénk tudott kerekedni. Minőségi játékosokat kaptak vissza Baráth Bence, Oláh Máté és Geieger Norbert személyében, ami szerintem döntő volt. Nagyon nehezen tudtunk ezzel megbirkózni. A vendégek nem lehetnek elégedettek a döntetlennel, és ha azt mondják, hogy ebben több volt, azt nem tudom elfogadni, mert az első játékrész a miénk volt, a második pedig az övék. A pontosztozkodás szerintem reálisan tükrözte a mérkőzés képét.

Bagi Gábor: Ez már a sokadik mérkőzés, amikor a végén vagy a mi hibánkból, vagy valami másból kiénekli a szánkból a sajtot. Az első gól utáni teljesítményünkkel maximálisan kiérdemeltük volna a győzelmet, a három pontot. Ma sok minden miatt kellene azt tennem, amit nem szoktam, hogy a játékvezetővel foglalkozom. Akár az első félidőben meg nem adott tizenegyes, amikor a lajosmizsei játékos kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül, vagy a második egyenlítő góljuknál óriási fault volt, mert kapusunkat és a védőnket is kilökték a labda alól. Talán ma egy kicsit jobban játszottunk, mint a Lajosmizse, talán megérdemeltük volna a győzelmet, de amíg talán marad, és nem realizáljuk azt a szituációt, amikor a harmadik gólt is be kellene rúgni, akkor sajnos mindig ott lebeg a fejünk fölött Damoklész kardja, hogy bármikor egyenlíthet, akár az utolsó pillanatban is, mint most, az ellenfél.