1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Szoros mérkőzésen nyert a Tiszakécske a Soroksár ellen

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 9. fordulójában a Tiszakécskei LC a Soroksár SC-t fogadta. A találkozó előtt Visinka Ede vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy szeretnék otthon tartani a három pontot.

 

A két csapat között mindössze két pont volt a különbség a találkozó előtt a vendégek javára, így hazai győzelem esetén megelőzték volna a fővárosi csapatot. Eddig öt alkalommal játszott egymás ellen a két gárda a másodosztályban, egy tiszakécskei győzelem mellett három soroksári győzelem született, míg egy találkozó döntetlennel végződött.

A mostani találkozót a tiszakécskeiek kezdték jobban. A 20. percben Zamostny jobb oldalról lőtte be a labdát, Lovas Zsombor jobb alsó sarokba tartó lövését azonban védte Holczer. Három perccel később Balázs Benjamin forgolódott a tizenhatoson belül lövése kipattant egy védőről Lovas elé, aki kapásból lőtt, de Holczer ismét védett. Kezdtek feljönni a soroksáriak, aminek eredményeként a 29. percben Haris húsz méterről nagy lövést eresztett meg, Halasi azonban vetődve védte a jobb alsó sarokba tartó labdát. A második játékrész elején állandósult a vendég fölény. Az 54. percben két alkalommal is kapura lőttek a soroksáriak, de mind a két alkalommal kipattant a labda a hazai védőkről. A 77. percben megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Kiss Norbert a bal oldalról középre adott Zamostnyinak, aki ugyan kisodródott egy kicsit bal oldalra, de tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 1-0. A gól lendületet adott a hazai csapatnak. A 82. percben Vachtler középről kapott egy ívelést, lefutotta a védőjét, már csak Holczerrel állt szemben, de 14 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A hosszabbítás utolsó percében a 93.-ban újabb nagy ziccer adódott a hazaiak előtt. A frissen beállt Winkler kihasználta gyorsaságát, már csak két méter választotta el a tizenhatostól, de Vági felrúgta, amiért a játékvezető kiállította.

Mind a két csapat győzni szeretett volna, ezért inkább küzdelmes, mint jó volt a találkozó. Az első félidő közepétől a második félidő közepéig a Soroksár többet birtokolta a labdát, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Zamostnyi találata után a Tiszakécskének még két lehetősége adódott, de az egyiket kihagyták, a másiknál pedig durva szabálytalanság történt. A játék összeképe alapján megérdemelt hazai siker született.

– Nagyon örülök a győzelemnek, mert egy jó csapatot sikerült legyőznünk, nagyon éles meccsen, nyilatkozta a mérkőzés után Visinka Ede. – Ezen a találkozón két hasonló képességű csapat feszült egymásnak. Amikor a Soroksár támadott, akkor ránk kényszerítették az akaratukat a védekezésre bizonyos ideig, utána kijöttünk belőle, és nálunk volt a labda. Valahol lógott a levegőben az egygólos mérkőzés, örülök, hogy nekünk sikerült belőni. Hittünk végig a sikerben, a csapat egyre jobban kezd összeérni, ezt ezen a mérkőzést is bizonyították a fiúk. Megköszönném a lelkes nézőknek a bíztatást, mert nélkülük ezek a jó hazai mérkőzések nem biztos, hogy ilyen eredménnyel zárultak volna.

Visinka Ede elmondta még, hogy szerdán, az újabb bajnoki találkozón hasonló nehéz mérkőzésre számít, de akkor is megpróbálják itthon tartani a három pontot a Szeged ellen. Minden mérkőzés nehéz, kiélezett, de a mostani eredménnyel elégedettek.

– Az első félidőben jobban le kellett volna játszanunk a helyzeteinket, mert akkor fordítva lett volna ez az eredmény. A gól után kinyíltunk utána volt még lehetősége a Tiszakécskének. Összességében véleményem szerint egy ikszes mérkőzés volt, értékelte a találkozót Lipcsei Péter.

Tiszakécskei LC–Soroksári SC 1-0 (0-0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Zierkelbach Péter (Szécsényi István, Szalai Dániel).

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Máté Zs. Csáki, Farkas A., Gyurján (Vachtler 71.), Szekér, Lovas Zs. (Kiss N. 71.), Erdei, Zamostny, Balajti (Winkler 86.). Vezetőedző: Visinka Ede

Soroksár: Holczer – Ternován, Króner, Valencsik, Csontos, Haris (Vági 84.), Hudák, Lisztes, Hajdú (Lőrinczy 66.), Lovrencsics, Halmai (Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Zamostny 1-0, a 77. Kiállítva: Vági 93.