1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Pontot szerzett Budafokon a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 19. fordulójában a Budafoki MTE fogadta a Tiszakécskei LC-t. A vendégek szerettek volna pontot gyűjteni, és ez sikerült is nekik.

Jól kezdte a találkozót a Budafok és már a 12. percben a Tiszakécske hálójában táncolt a labda, miután Sós kilőtte a jobb alsó sarkot 1-0. A gól után bátran kezdeményezett a Tiszakécske, és a 24. percben egyenlíthetett is volna, amikor szöglet után Csáki fejesét a léc alól tolta ki Gundel-Takács. Az első félidő vége előtt Zamostny fejesénél ismét bravúrral védett a budafoki hálóőr. A találkozó vége felé sikerült egyenlítenie a Tiszakécskének. Bal oldali beadás után Kiss Norbert lövése talált utat a kapuba 1-1. Bár az első gólt a Budafok lőtte, utána kiegyenlített játék folyt a pályán. Az első félidőben a vendégek, játszottak fölényben, de a második játékrészben is többet birtokolták a labdát. Csak idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítenek ki, így megérdemelt pont osztozkodás történt.

– Örülök az egy pontnak, de a játék képe alapján uraltuk a mérkőzést. Bár a Budafok egyik legerősebb fegyverét, a mélységből való beindulásokat, az első félidőben nem nagyon tudtuk semlegesíteni, amelyek okoztak problémát. Gólra törően játszottunk, és annak örülök a legjobban, hogy a kéthetes szünet után jól együtt van a gárda, az akarat az erőssége a csapatnak, ami későbbiekben is előnyünkre válhat, értékelte csapata teljesítményét Klausz László.

Budafoki MTE–Tiszakécskei LC 1-1 (1-0)

Budapest, Promontor utca, 250 néző, vezette: Pilók Ádám (Vörös Dániel, Szabó Dániel).

Budafok: Gundel-Takács - Horgosi (Tischler 85.), Jagodics, Fótyik, Margitics (Györgyi 46.), Adorján, Németh M. (Oláh B. 63.), Soltész, Horváth O. (Kovács D. 63.), Beke (Takács 80.), Sós. Vezetőedző: Mátyus János

Tiszakécske: Antal B.- Balázs, Végső, Csáki, Farkas N., Szekér (Erdei 29.), Kiss N., Geiger (Máté Zs. 77.), Vachtler (Winkler 77.), Horváth Z. (Pongrácz 46.), Zamostny. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Sós a 12., ill. Kiss a 82. percben.