1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Egyéni felmérő lesz a hétfői találkozó a Tiszakécske számára

A 22. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság. Tiszakécskei LC a tabellát vezető Diósgyőri VTK otthonába utazik. A találkozót ezúttal nem vasárnap, hanem hétfőn játsszák.

Az idei első bajnoki mérkőzésén a Tiszakécskei LC 2–0-as hátrányból, a találkozó hajrájában, három perc alatt egyenlíteni tudott. Ez akárhogy is nézzük nagy fegyvertény. Bár a mérkőzés folyamán voltak olyan időszakok, amikor a Kozármislenynek állt a zászló, de a hazaiak egy percre sem adták fel, és végül sikerült egy pontot otthon tartaniuk. A találkozó legjobb játékosa, a hazaiak kapusa, Antal Botond volt, aki jó néhány akciót tudott hárítani. Elmondása szerint a mérkőzés nagy részében a vendégcsapat dominált, de szerencsére sikerült az egy pontot megmenteni. A kivédett tizenegyesével kapcsolatban azt mondta, hogy elemezni szokták a büntetőt rúgó játékosokat a kapusedzővel. Figyelt arra, hogy Vajda melyik irányba rúgja és sikerült a bal alsó sarokból kiütnie a labdát. A következő Diósgyőr elleni mérkőzéssel kapcsolatban a következőket mondta. – Tudjuk azt, hogy a Diósgyőr nagyon jó csapat, ellenük egyetlen gárdának sem könnyű játszani, főleg hazai pályán nem. Azt testközelből tudom, hogy a hazai szurkolók előtt milyen játszani, ráadásul ünnep is lesz, a klub 113. születésnapját ünnepli. Biztos vagyok abban, hogy jó mérkőzést fogunk játszani, számos szurkoló előtt.

Egy olyan találkozó után, mint amit a Kozármisleny ellen játszott a Tiszakécske, a vezetőedzőnek is volt mondani valója a játékosainak. Erről Klausz László így beszélt. – Voltak egyéni védelmi hibák, mert hátul nem megfelelően koncentráltunk, de a mérkőzés végét egyértelműen mi uraltuk, és sikerült pontot szereznünk. A találkozó után nagyon mérges voltam, mert a felkészülésünk nem jelezte azt, hogy ilyen mérkőzést fogunk vívni.

A Diósgyőr elleni találkozót nem a megszokott napon vasárnap, hanem hétfőn bonyolítják le. Így egy nappal több ideje van a felkészülésre a Tiszakécskének. Ezzel kapcsolatban Klausz László elmondta, hogy ez azt jelenti, hogy a két-három napos szokásos terhelést megkapják a játékosok, utána van egy kis pihenés, majd pedig Diósgyőr elleni taktikával foglalkoznak. Idegenben este hét órakor a televízió által közvetített mérkőzésen, nagy szurkoló tábor előtt játszik majd a csapat. – Erre nem lehet felkészíteni a játékosokat, de ott fog majd eldőlni, hogy kiben van vér, és ki akar esetleg még messzebbre eljutni, vagy ki milyen mentális felkészültséggel rendelkezik, hogy megállja a helyét a szurkolótábor, vagy a stadion közege előtt. Ott lehet majd meglátni azt, hogy kiben lesz annyi mentális erő, amivel a saját és a csapat javára szolgálhat. Minden egyes játék szituációra figyelni kell, a reakcióknak gyorsnak kell lenni. Megnéztem a Kozármisleny elleni találkozót és ott az jött ki, hogy későn reagáltunk bizonyos szituációkra. Nagyon fontos lesz az, hogy minden játékos ki legyen élezve. Nehéz mérkőzésre számítok, mert jó formában van a Diósgyőr, láttam néhány meccsüket. Lukácsot nagyon sokszor próbálják játékba hozni, az adódó területek megjátszásával. Az első osztályra készül a Diósgyőr, de a mi csapatunknak ez egy egyéni felmérő lesz, hogy hova tehetik magukat az NB II.-es labdarúgás porondján, tette hozzá Klausz László.

A vezetőedző pont, vagy pontok megszerzésével lenne elégedett. A találkozó hétfőn 19 órakor kezdődik a Diósgyőri VTK stadionjában.