1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Farsangi mulatságot tartott a nyárlőrinci iskola

A nyárlőrinci általános iskolában minden évben megtartják a farsangi mulatságot. Az alsó tagozatosok jelmezbe öltözve a művelődési ház nagytermében farsangoltak, míg a felsősök az iskola aulájában diszkót tartottak.

 

Sorra gyülekeztek csütörtök délután a jelmezbe öltözött diákok. A kisebbek szülőkkel, a nagyobbak egyedül. Szinte minden gyermek beöltözött valamilyen jelmezbe. Volt közöttük hercegnő, boszorkány, vasember, balerina, focista, okos ember, de még hajléktalan is. A szülőket és a gyerekeket Boros Kornél intézményvezető köszöntötte, és elmondta a programot. Először a Fülemüle énekkar lépett a színpadra, akik a farsangra hangolódó dalokat énekeltek, hogy jó kedvet és vidámságot hozzanak. Utána az első osztályosok közösen egy verset mondtak el, majd pedig következett a farsangi felvonulás, ahol mindenki megmutathatta a jelmezét. A diákok felmentek a színpadra és egyenként megmondták, hogy minek öltöztek. Minden jelmezbe öltözött diák egy narancsot és egy léggömböt is kapott.

Nem maradhattak ki a vicces vetélkedők sem. Először négy fős csapatokat alkottak, amiben egy-egy elsős, másodikos, harmadikos és negyedik osztályos szerepelt. A feladatuk az volt, hogy egy asztalról kanállal vegyenek le diókat és egymásnak adják át, az utolsó játékosnak pedig bele kellett tenni egy dobozba. A második feladatnál, a szintén négy fős csapatoknak poharakat kellett gúlába tenni, a harmadiknál pedig három-három zi-zit kellett a villára felszúrni és megenni. A következő megmérettetés már nehezebb volt, mert késsel, villával kellett egy sportszeletet kibontani és utána megenni. A leglátványosabb feladat az volt, amikor az egyik játékosnak bekötötték a szemét, és úgy próbálta tejszínhabbal megetetni a társát, hogy nem látta hova teszi a kanalat. A gyufásdoboz áthelyezése egyik orról a másikra sem volt könnyű feladat, miközben mozogni kellett. A leghosszabb ideig az utolsó feladat tartott, egészen pontosan hat percig. A pároknak lábtoll-labda tartót kellett a homlokukkal megtartani, egészen addig, míg a zene szólt. Közben persze mozogniuk is kellett. Akinek leesett az kiesett a játékból. A versenyeken részt vevők egy-egy narancsot kaptak.

A versenyek után mindenki ehetett a szülők által hozott finomságokból, szendvicsekből, süteményekből és az elmaradhatatlan farsangi fánkból, és ihatott az üdítőkből. Nagy érdeklődés kísérte a hagyományos tombolasorsolást, ahol olyan tárgyakat is kihúztak, amit a Ferencvárosi Torna Club és a Kecskeméti Torna Egylet ajánlott fel. Természetesen a helyi vállalkozók is hozzájárultak a sikeres farsangi mulatsághoz, ami jó hangulattal ért véget.