1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Soroksáron szeretné pontjainak számát növelni a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság vasárnap a 28. fordulóval folytatódik. A Tiszakécskei LC csapata a fővárosba utazik, a Soroksár SC vendége lesz. A hazaiak jelenleg egy ponttal előzik meg a tabellán a Tisza-partiakat.

Az elmúlt fordulóban végre hazai siker született Tiszakécskén, a Siófokot fektették két vállra, és tartották otthon a három pontot. A Tisza-partiaknak nagy szükségük volt a győzelemre, hogy továbbra is stabilan a középmezőnyben tudjanak maradni. A hazaiak egyik, hanem a legjobb játékosa, Vólent Roland volt, aki pazar fejesével a három pont sorsát is eldöntötte. A csatár agilis volt, harcolt, küzdött, annak ellenére is, hogy nem egy esetben nagyon keményen, sőt szabálytalanságok árán sem tudták mindig elvenni tőle a labdát a siófokiak. – Egész héten úgy készültünk, hogy szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Sikerült a taktikai utasításokat betartanunk, amit kértek tőlünk. Harcos meccs volt, sok párharccal, ami nem egy esetben keménységgel is párosult. A Soroksár ellen is úgy készülünk, hogy pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Nagyon bízom abban, hogy a Siófok elleni győzelem átlendíti a csapatot azon, amit a két negatív találkozó (Győr ellen hazai pályán 0–2, Szombathely ellen idegenben 3–1) után a Siófok ellen tudtunk mutatni. Soroksárra úgy utazunk, hogy szeretnék győztesként elhagyni a pályát, nyilatkozta Vólent Roland.

Klausz László a Siófok elleni mérkőzésen alaposan felforgatta a csapatát, és három fiatalt, Kiss Norbertet, Biben Barnabást és Vajda Botondot is a kezdőcsapatba nevezte. – Két vereség után mindenképpen támadólag szerettünk volna fellépni, és úgy láttam, hogy ebben a fiatalok is tudnak segíteni. Vólent hetek óta jó formát mutatott, az ő harcosságára szükség volt a mérkőzésen ezért is került be a kezdőcsapatba. A mérkőzésen is látszott, hogy külön őrizetet kapott. A találkozón négy-négy-kettő rombuszt játszottunk, amiből adódik, hogy szélsők nincsenek, ezért is próbáltam olyan játékosokat betenni, akik széles zónában tudnak dolgozni. Vólentnek meg vannak az erősségei, amit a Siófok ellen meg is tudott mutatni. Jó lenne, ha a csapatnak is lenne más fajta lehetősége, amit a játékban, mondjuk a kontra támadásokban is fel tudnánk mutatni. Itt arra gondolok, hogy mindenki azt nyújtaná, amit tud, és akkor biztosan nem lennének nehézségeink. Az biztos, hogy a következő ellenfelünkkel a Soroksárral, biztosan nem három támadóval fogunk játszani, tette hozzá Klausz László.

A vezetőedző elmondta, hogy az elmúlt mérkőzéseken a csapat bizonyította, hogy védekezni is tud. Itt a Siófok mellett a Diósgyőrt elleni találkozót is említette, ahol csak egy tizenegyessel maradtak alul a bajnok esélyessel szemben idegenben. Természetesen a védekezésre is meg vannak a megfelelő játékosok, akik a taktikai feladatokat meg tudják oldani. A Soroksár jelenleg a tizenegyedik helyet foglalja el a tabellán, és mindössze egy ponttal előzi csak meg a Tiszakécskét. Ez pedig azt jelenti, hogy egy esetleges győzelem esetén a két csapat helyet cserélne egymással. Klausz László már többször kijelentette, hogy nem foglalkozik a tabellával. Most is ezt mondta. Véleménye szerint a Tiszakécskének a bajnokság végén az első tíz csapat között kell szerepelnie, mert erre a játékosok képességei és tudásuk meg van. Természetesen, mint minden csapat életében, a Tiszakécskénél is vannak hullámvölgyek, amikor egyszer feljebb, egyszer pedig lejjebb van a csapat. Azt kell kiküszöbölni, hogy ezek a hullámvölgyek minél kevesebb ideig tartsanak. Összeszedett csapatot kell, hogy alkossanak, mert csak úgy tudnak eredményesek lenni, hangsúlyozta a vezetőedző.

A Soroksár SC–Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik Budapesten a Szamosi Mihály Sporttelepen.