1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Húsvétra készültek a nyárlőrinci diákok

Hamarosan itt a húsvét, amire készülni kell tojásokkal, különböző színes díszekkel, tárgyakkal. A Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola tanulói, miden évben az ünnep előtt, kézműves foglalkozáson mutatják meg ügyességüket.

 

Már hagyomány az iskolában, hogy a növendékek ilyenkor a tavaszi szünet megkezdése előtt kézműves foglalkozáson vesznek részt. Az osztálytermekben különböző díszeket, tárgyakat készíthetnek a pedagógusok és a technikai dolgozók segítségével, de néhány szülői is részt szokott venni a foglalkozásokon, és így volt ez most is, hogy segítsen, nem csak a saját gyermekének, de annak, akinek szüksége volt rá. A gyerekeknek csak tojást kellett vinni, ez lehetett kifújt, de főtt is, ki hogyan akarta, nyers viszont nem. A többi szükséges eszközről és tárgyról az iskola, a szülői munkaközösség, valamint az önkormányzat gondoskodott.

Összesen négy óra állt mindenki rendelkezésre ahhoz, hogy az ünnepekre ilyen módon felkészüljön. Nem volt különbség lányok és fiúk, kicsik és nagyobbak között, mindenki végezte azt, amit szeretett volna csinálni. A legnagyobb sikere minden évben a tojás festésnek van, amit ezúttal nem csak a hagyományos festés jelentett, hanem a rizses festéses. Ezen kívül lehetett készíteni üveg festést, valamint, pom-pom nyuszit, és ajtódíszt is. A festett tojásokat hajszárítóval szárították meg, az üveg díszeket pedig kitették egy asztalra száradni. Az elkészített tojásokat, díszeket természetesen mindenki hazavihette.