1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A Dorog ellen szeretné bebiztosítani a bennmaradást a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 36. fordulójában a Tiszakécskei LC a Dorogi FC-t fogadja. A hazaiak ezen a mérkőzésen győzelemmel szeretnék bebiztosítani a helyüket a középmezőnyben.

A dorogiak szerepelnek eddig a legrosszabbul a másodosztályú bajnokságban. A legutóbbi három fordulóban, hazai pályán vereséget szenvedtek a Szombathelytől, idegenben döntetlent játszottak a Siófokkal, azután egy újabb vereség következett otthon a Soroksár ellen. Eddig mindössze 28 pontot gyűjtöttek és az utolsó, huszadik helyen állnak, hat ponttal lemaradva az utolsó előtti helyen tartózkodó Békéscsabától. A Tiszakécske elleni mérkőzés létfontosságú számukra, mert egy esetleges vereség után, szinte biztos, hogy a harmadosztályban folytatják a pályafutásukat. Éppen ezért nem lesz könnyű a vasárnapi mérkőzés a Tiszakécske számára sem. A dorogi játékosok közül Preklet Csaba a 2019/2020-as bajnokságot a Duna Aszfalt Tiszakécskei LC csapatánál töltötte.

A hazaiak az utolsó három mérkőzésükön három pontot szereztek. Idegenben kikaptak a Gyirmóttól, hazai pályán legyőzték az MTK-t, és Szentlőrincen is vesztesként hagyták el a pályát. Ezt a hullámzó teljesítményt talán senki sem tudja megmagyarázni. Minden esetre a fiúknak össze kell kapniuk magukat ahhoz, hogy nem csak jól, de eredményesen is játszanak. A találkozóval kapcsolatban megkérdeztük Klausz László véleményét.

– A Dorog elleni mérkőzésen győzelemmel szeretnénk bebiztosítani a bennmaradást, mert ha a vendégek nem nyernek nálunk, amiben természetesen reménykedünk, akkor elveszítik minden lehetőségüket arra, hogy bennmaradjanak a másodosztályban. Így biztosan úgy fognak hozzánk érkezni, hogy nyerni akarnak. Természetesen mi is a három pont megszerzésére törekszünk. A Szentlőrinc ellen elhullajtott pontok nagyon hiányoznak, mert ha azok meglennének, akkor már nyugodtabban készülhetnénk. Sajnos vannak eltiltottjaink, még pedig Horváth Zoltán, akit Szentlőrincen a 95. percben kiállítottak. Csáki Róbert és Balázs Benjamin pedig az elért öt sárga lap miatt nem játszhat. Ők mind a hárman meghatározó embereink, így hiányozni fognak. Szerencsére a sérültek rendbe jöttek, egyedül Farkas Norbert az, aki még nem bevethető, tette hozzá a vezetőedző.

A dorogi mérkőzést azért is kellene megnyerni a Tiszakécskének, mert akkor már 46 pontja lenne a csapatnak és nem tudna kiesni, de még osztályozót sem kellene játszani. Osztályozón ugyanis a 16. és 18. helyen álló csapatok fognak majd találkozni, a három NB III-as bajnokkal. Hazai pályán kell tehát bebiztosítani a következő évi másodosztályú részvétet. Ennek a reális esélyei meg vannak, remélhetőleg élni is fog ezzel a csapat, mert a tudásuk alapján mindenképpen ott a helyük a másodosztályban.

A Tiszakécskei LC-Dorogi FC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.