1. 2024.05.02. csütörtök, Zsigmond
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Felkészülési mérkőzésen legyőzte a Kecskemét Tiszakécskét

A 2023/2024-es labdarúgó bajnokságra készülve, lejátszotta első felkészülést a Tiszakécskei LC NB. II-es labdarúgó csapata. Az ellen a Kecskeméti TE NB. I-es gárdája volt. A hazaiaknál kilenc új játékos is bemutatkozott.

 

Rekkenő hőségben, délelőtt 11 kezdődött a találkozó. Mind a két csapatnál több új játékos is lehetőséget kapott. Az első igaz nagy helyzet Horváth Zoltán előtt adódott a 4. percben, de kapásból a kapu fölé lőtt. Kiegyenlített játék folyt a pályán, mind a két félnél voltak eladott labdák, és sok volt a szabálytalanság. A Tiszakécske partiban volt ellenfelével, de jó félóra elteltével egy eladott labda után, Pálinkás fejelt a kapuba 0-1. A játékosokon azért látszott, hogy kemény két héten vannak túl.

A félidőben mindkét edző, szinte teljes sort cserélt. A 66. percben Kiss Bence gyakorlatilag a félpályától vezetve tört kapura, a védők nem tudták megállítani, így könnyedén tudott a kapuba lőni 0-2. A találkozó hajrájában, az új szerzemény, Torvund Alexander előtt adódott óriási ziccer, de nem tudta góllal befejezni az akciót. Válaszként Májer Milán a 85. percben kilőtte a jobb felső sarkot 0-3.

Vas László így értékelte a mérkőzést: A felkészülésüknek egy nagyon jó állomása volt a mai mérkőzés, ami rávilágított nagyon sok dologra. Ahogy szoktam is mondani, minden egyes felkészülési meccsnek meg van a célja. Ennek most az volt, hogy a játékosok megkapják a mérkőzés terhelést. Láttam nagyon jó dolgokat, azt viszont tudni kell, hogy taktikailag még messze nem vagyunk ott, ahol szeretnénk. Visszakaptunk olyan dolgokat, amelyek javításra szorulnak, és amin javítani kell. Meg kell, hogy ismerjem jobban a keretet és onnantól kezdve hatékonyabban tudjuk játszani majd azt, amit elképzelünk, és edzéseken begyakorlunk. Az elmúlt két hét még nem arról szólt, hogy bármilyen taktikai dolgokba mélyebben belemenjünk. Most az is cél volt, hogy egy masszív csapat ellen felmérjük azt, hogy a felkészülés elején hol tartunk. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy az a legfontosabb, hogy győzelmet arassunk. Ezt úgy értettem, hogy győzzük le magunkat, győzzük le a fáradságot, a nehézségeket, a meleget, a kitűnően jól összerakott ellenfelet, és próbáljunk meg egy intenzív jó mérkőzést játszani, és azokat a dolgokat alapelvként betartsuk és alkalmazzuk, amikről beszéltünk.

Máté Zsolt a hazaiak közül egyedül játszotta végig a kilencven percet: Egy nehéz ellenfél ellen játszottunk, mert tudtuk, hogy a Kecskemét jó csapat. Nehéz két héten vagyunk túl, de most erre volt szükségünk, hogy egy erős ellenfél ellen jó mérkőzést játszunk, és megnézzük, hogy hol tartunk. A meleg eléggé befolyásolta a mérkőzést, de nem csak minket, hanem a Kecskemét is. Ilyenkor ezt a tényezőt ki kell zárni és megoldani úgy a feladatot, ahogyan a legjobban bírjuk. Azt gondolom, hogy az új játéksok egész jól beilleszkedtek. Vannak még hiányosságok, de idővel ez majd össze fog állni.

Tiszakécskei LC - Kecskeméti TE 0-3 (0-1)

Tiszakécske, 300 néző.

Tiszakécske 1. félidő: Antal B. (Dola) – Máté Zs., Csáki, Végső, Balázs B., Schneider, Erdei, Farkas A., Kryvotsiuk, Horváth Z., Vólent.

Tiszakécske 2. félidő: Dala (Hrabina) – Kotroczó, Sebestyén, Máté, Polyák, Szekér, Pongrácz, Sipos, Torvund, Geiger, Zamostny. Vezetőedző: Vas László

Kecskemét 1. félidő: Fadgyas – Nagy O., Iyinbor, Szabó A., Grünvald, Katona L., Bodor Z. (Artner), Meszhi, Kovács K. – Szendrei, Pálinkás.

Kecskemét 2. félidő: Kersák – Májer, Szűcs K., Belényesi, Szalai G., Katona L. (Leoni), Kiss B., Szuhodovszki, Nikitscher, Banó-Szabó – Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Pálinkás (34.), Kiss B. (66.), Májer (85.)