1. 2024.05.02. csütörtök, Zsigmond
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Kecskemét nyerte a szomszéd városok találkozóját

A válogatott mérkőzések miatt csak szeptember 24-én folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A szünetet kihasználva a Kecskeméti TE és a Tiszakécskei LC előkészületi mérkőzést játszott.

Az első osztályban játszó hazaiak közül hiányoztak az 21, és a felnőtt válogatott keret tagjai. A tiszakécskeieknél pedig a súlyos sérültek: Pongrácz Viktor, Márkus Attila és Kiss Balázs. Érkezett viszont három új játékos a Tisza-partjára még pedig a KTE-től Grünvald Attila, aki félévig kölcsönben lesz a TLC együttesében. Szintén első osztályú csapattól, Kisvárdáról érkezett és szintén kölcsönbe Szőr Levente. A 19 éves grúz korosztályos válogatott Giorgi Gvishiani is kölcsön játékosként foglalkoztatja majd a klub. A frissen érkező játékosokat mindjárt a kezdőcsapatba tette be Vas László vezetőedző. Örömhír az, hogy Csáki Róbert felépült, ő is kezdett a KTE ellen.

A hazaiak kezdték jobban a játékot, mert már a 6. percben egy kapufáról kipattanó labdát Pálinkás továbbított a kapuba 1-0. A vendégek részéről Csáki fejese jelenthetett volna veszélyt, de nem találta el a kaput. A félidő közepén növelte előnyét a Kecskemét. Májer szabadrúgása a felső sarokban kötött ki 2-0.

A szünetben sort cserélt a Tiszakécske míg a KTE csak néhány játékost. Sajnálatos módon a második játékrész elején Nagy Krisztián megsérül, le kellett cserélni. Ebben a félidőben frissebbnek mutatkoztak a vendégek, de Torvund és Cupf lövései sem jutottak túl a gólvonalon, így a Kecskemét nyerte a mérkőzést. Ettől függetlenül a tiszakécskeieket nem érheti semmilyen szemrehányás a találkozóval kapcsolatban.

Szabó István elmondta, hogy jól jött nekik ez a találkozó. Azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Az első félidőben tetszetős gólokat szereztek, de a második félidőben a frissebb tiszakécskei játékosok ellen kevesebb energiájuk maradt a támadásokra.

Vas László gyakorlatilag három új labdarúgója játékát most látta először. Véleménye szerint még nem tartanak ott, ahol szerettek volna. A hibákat szeretnék kijavítani.

Kecskeméti TE-Tiszakécskei LC 2-0 (2-0)

Kecskemét: Kersák - Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke, Vágó, Zsótér, Kiss B, Tóth B., Pálinkás. Csere: Fadgyas, Szendrei, Szűcs, Nagy K., Leoni, Nagy O. Vezetőedző: Szabó István

Tiszakécske: Prokop - Viczián, Szőr, Csáki, Gvishiani, Kryvotsiuk, Szekér, Grünvald, Bencze, Zamostny, Winkler. Csere: Kiss Á., Balázs, Máté, Fodor, Torvund, Erdei, Cipf, Bartha, Kocsis D., Polyák, Bekker, Gyurján. Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Pálinkás 6., Májer a 24. percben.

A KTE legközelebb szeptember 15-én lép pályára a Magyar Kupa keretében Soroksárra utazik. A találkozó 20 órakor kezdődik. A Tiszakécske szeptember 16-án az NB III-as Bicske vendége lesz, Szintén a Magyar Kupában. Az amérkőzés 15 órakor kezdődik.