1. 2024.05.07. kedd, Gizella
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Egy pontot gyűjtött Zuglóban a Tiszakécske

Két hét szünet után folytatódott a Merkantil Bank Liga NB.-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC gárdája a BVSC-Zugló otthonába utazott, hogy reményei szerint ponttal, vagy pontokkal térjen haza.

Az elmúlt három forduló mérkőzéséből egy pontot sem szerzett a Tiszakécske, így érthető módon az volt a cél, hogy a fővárosból pontosan térjenek haza. A keretből hárman, Csáki Róbert, Kiss Balázs és Márkus Attila, sérülésük miatt még nem állnak a csapat rendelkezésére. Ettől függetlenül Toldi Gábor a szerinte legjobb tizenegyet küldte a pályára. Eddig négy alkalommal mérkőzött meg egymással a két fél - érdekes, hogy a másodosztályban még nem találkoztak, csak ez elsőben és a harmadikban - amiből kétszer a BVSC jött ki győztesen, egy alkalommal döntetlen született, egyszer pedig a Tiszakécske nyert.

Már a találkozó elején támadólag lépett fel a Tiszakécske, és több olyan támadást is vezettek, melyet vagy a védők blokkoltak, vagy Csenterics kapus védett jól. Az első lövést Bertus eresztette meg, de lepattant a labda Csőszről. Cipfnek két lehetősége is adódott, de mind a két alkalommal jól őrizte hálóját a zuglói kapus. A 23. percben egy szabadrúgást követően Fodor fejelt a kapu mellé. Két perccel később Zamostny lövése akadt el Viníciusban. A hazaiaknak alig akadt lehetőségük az első félidőben, többnyire a védekezésre összpontosítottak. A Tiszakécskének akadtak ugyan helyzeteik, de a góllal adósak maradtak.

A második játékrészben sem változott a helyzet. Többnyire mezőnyben folyt a játék, és inkább a vendégeknek volt több helyzetük. Bár a 71. percben Vermes szabadrúgása nem sokkal ment a kapu fölé. A 82. percben eldönthette volna a mérkőzés sorsát a Tiszakécske. Cipf szögletrúgása kiválóan csavarodott a kapu felé, de egy védő ki tudta fejelni a gólvonalról a labdát. A hátralévő időben hiába próbálkoztak a csapatok, nem esett gól, és maradt a döntetlen.

- Azt gondolom, hogy a mai mérkőzésen mezőnyben jól futballoztunk. A két csapat között helyzetek tekintetében nem alakult ki nagy különbség. Úgy érzem, hogy reális a döntetlen, értékelte csapata teljesítményét Toldi Gábor.

BVSC-Zugló-Tiszakécskei LC 0-0

Budapest, BVSC-Zugló stadion, 400 néző, vezette: Lovas László (Nagy Viktor, Tőkés Róbert).

BVSC: Csenterics - Hesz, Szilágyi, Kelemen (Mitrovics 66.), Poór (Májer 89.), Király, Hidi, Mészáros, Vermes (Tóth M. 84.), Csősz, Souza. Vezetőedző: Kincses Ádám

Tiszakécske: Kiss Á. - Grünvald, Fodor, Szőr, Viczián, Balázs B., Kocsis D., Cipf, Bertus (Winkler 90.), Zamostny (Erdei 77.), Gyurján (Torvind 77.). Megbízott vezetőedző: Toldi Gábor