1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Jótékonysági bál Nyárlőrincen, a labdarúgó egyesület javára

A hagyományokhoz híven ebben az évben is megtartotta jótékonysági bálját a nyárlőrinci labdarúgó egyesület. A szórakoztató estének az általános iskola tornaterme adott helyet.

 

A szokásoknak megfelelően ezúttal is szépen feldíszített, az aktualitásnak megfelelő, terem várta az érkezőket, na és természetesen több fajta aperitif ital is. A megjelenteket, akik között sok játékos és hozzátartozója is volt, Vas Ildikó az egyesület elnöke köszöntötte, és mindjárt be is jelentett egy meglepetés műsort. Szabó Soma U14-es korú játékos mutatta be, hogy futballpályán kívül mire képes. Először felkészítőjével, Léczné Urbán Bernadettel adtak elő citerakísérettel egy népdalt, majd pedig énekhangját is megmutatta Soma. A jelenlévők nagy tapssal fogadták.

Vas Ildikó visszaemlékezett a hetven évvel ezelőtti időre, amikor is az arany csapat pont ezen a napon Londonban 6–3 arányban legyőzte az angolokat. A nyárlőrinci fiatalok is kiválóan teljesítettek eddig a bajnokságban. Az ifjúsági csapat az őszi szezonban a hatodik helyen végzett, a felnőtt pedig a másodikon. Az U14-es gárda a harmadik helyen áll pontegyenlőséggel Tiszaalpárral és Bugaccal együtt. Az U11-esek Bozsik Tornán vettek részt és húsz mérkőzésből 13-at megnyertek, öt alkalommal döntetlent játszottak és csak kétszer szenvedtek vereséget. A labdarúgást már az óvodában elkezdődik, ahol a gyerekek a szabályok mellett a labdakezelés is megtanulják. Az utánpótlás neveléssel Puskás Ferenc, Malomsoki Márk és Kaszala András foglalkozik, az óvodásokat pedig Pénzváltó István oktatja.

A vacsorához a pacal, valamint csülök pörköltet Baksa László és csapata készítette, a krumplit pedig Gyenes Sándorné Baba. Az este során a talpalávalót a Vecsernyés-Rokolya duó szolgáltatta egészen hajnalig. A bálból befolyt összeggel a résztvevők a labdarúgó egyesületet támogatták.