1. 2024.04.28. vasárnap, Valéria
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Tanácstalan volt a Tiszakécske csatárjátéka

Az első idei hazai bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap kora este a Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapata. Az ellenfél pedig a BFC Siófok gárdája volt. Mind a két fél számára fontos lett volna pontot, pontokat szerezni, de ez csak az egyik félnek sikerült.

 

A Tiszakécske számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény a találkozón. Ennek érdekében a mérkőzés előtti héten azokat az elemeket gyakorolták, amelyeket majd élesben fognak alkalmazni a Siófok ellen. A vendégek az elmúlt fordulóban a Pécs otthonában döntetlent játszottak, ami figyelemre méltó. Éppen ezért nem lehetett biztosra menni a találkozó előtt, hogy milyen eredmény fog születni. A Tisza-parti szurkolók természetesen hazai győzelemnek örültek volna.

Az első igazi akció a hazaiak előtt adódott a 12. percben, amikor is Grünvald Attila bal oldali beadása után Zamostny Balázs a bal alsó sarok mellé fejelt. Három perccel később megszerezte a vezetést a Siófok. Németh Barnabás kapott hosszú labdát középen, két csel után pedig a kapuba lőtt 0-1. A 22. percben Balázs Benjamin próbálkozott távolról, de lövése célt tévesztett. A 26. percben egyenlített a Tiszakécske. Jobb oldali szöglet után Zamostny fejese védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába 1-1. Négy perccel később ismét a tiszakécskei csatár próbálkozott, de távoli lövése nem találta el a kaput.

A második félidő elején támadólag lépett fel a Siófok, aminek eredményeként ismét megszerezték a vezetést. A 63. percben jobb oldali beadás után Németh kapásból lőtt a kapuba 1-2. A 68. percben Lehoczky egy vita után ellökte Vékony Viktort, amiért egyből piros lapot kapott. A Siófok azonnal kihasználta a létszámfölényét, mert a 70. percben egy középre adott labdát Kitl Miklós lőtt a kapuba 1-3. A hátralévő időben a hazaiak mindent megpróbáltak, hogy kozmetikázni tudjanak az eredményen, de ez nem sikerült.

- Kár tagadni, de gyengén játszottunk. Az első félidőben még ki tudtunk egyenlíteni, de alig volt helyzetünk, nagyon keveset játszottunk előre. Három pontot akartunk szerezni, de rendre kinyíltunk és lekontráztak bennünket. Jóval több helyzete volt a Siófoknak. Volt egy-két fegyelmezetlenség is, ami a későbbiek folyamán, nem fog kedvezni számunkra. Sajnos tanácstalan volt a támadójátékunk. Az, hogy nagyon kevés helyzetet alakítunk ki, az annak köszönhető, hogy rendkívül körülményesen játszunk, rengeteget cselezünk keresztbe. Nagyon sokszor a gyors játékosaink, akiktől a győzelmet vártuk, hogy megfutják az ellenfelet, abból nem lett semmi, mert a labdákkal visszafelé fordultak, nem a kapu felé. Így nagyon nehéz jó eredményt elérni. Ebben a vereségben, amit nem vártunk, nem csak a labdarúgók, de mi is, a stáb is benne van. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, készültünk is a Siófokból, de ha elveszítjük a párharcokat, akkor nagyon nehéz jó eredményt elérni. Ezek után már nagy nyomás alatt játszik a csapat, mert a helyezésünk nem jó. Most már pontokat kell gyűjteni mindenképpen. Aki nem bírja a nyomást, az hagyja abba. Nem szabad arra fogni, hogy most nagy nyomás alatt játszunk. És akkor mi van? Ki okozta azt, hogy nagy nyomás alatt játszunk? Mi. Az a lényeg, hogy úgy felkészüljünk a szerdai Kozármisleny elleni mérkőzésre, teljesen mindegy, hogy milyen játékkal, de a három pontot be kell gyűjteni, mert ez már élet, halál harc, értékelte csapata teljesítményét Kis Károly.

- Gratulálok a játékosaimnak, mert nyomás alatt játszottak ezen a rangadón. Kicsit tompán kezdtünk. A második félidőben nagyon jól játszottunk, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Tiszakécskei LC-BFC Siófok 1-3 (1-1)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Sipos Tamás (Bertalan Dávid, Szalai Dániel)

Tiszakécske: Prokop - Balázs B., Viczián, Fodor, Grünvald (Kocsis D. a szünetben), Cipf (Bencze 71.), Lehoczky, Kállai (Takács a szünetben), Bertus, Torvund (Gyurján 64.), Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly

Siófok: Winter - Varjas, Hegedűs, Vékony, Kitl, Posztobányi (Csató 90.), Varga B., Dénes Cs. (Nemes 78.), Major G., Németh B., Gyurkits (Schildkraut 78.). Vezetőedző: Vukmir Dragan

Gólszerző: Zamostny a 26. illetve Németh a 12., 68., Kitl 70. percben. Kiállítva: Lahoczky a 68. percben.

Szerdán újabb bajnoki mérkőzést játszik hazai pályán a Tiszakécskei LC. A 18. fordulóból elmaradt HR-RENT Kozármisleny találkozót pótolják. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a városi sportcentrumban.