1. 2024.05.08. szerda, Mihály
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

A szegedi győzelemből táplálkozni kell

Vasárnap újabb fordulót bonyolítanak le a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokságban. A Tiszakécskei LC az utolsó helyen álló Credobus Mosonmagyaróvár gárdáját fogadja.

Az elmúlt hétvégén tizenöt nyeretlen mérkőzés után végre megtört a jég, és a Tiszakécskei LC, a negyedik helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát le tudta győzni, ráadásul idegenben. Ez hatalmas bravúr volt már csak azért is, mert két gólt sikerült szerezni, és egyet sem kapni.

Zamostny Balázstól azt kérdeztük, hogy mi történt Szegeden? Megtáltosodtak?

- Reméljük, hogy igen. Az eddigi teljesítményünkért szégyellhetjük magunkat, de ez sok tényezős dolog. Nekünk is játékosoknak meg van ebben a felelősségünk. Szegeden az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk bele. Kicsit nyugodtabbnak éreztem a csapatot, mert egy új impulzust kaptunk, más taktikával játszottunk. Helyenként szép játékkal megvertük a Szegedet idegenben. Ez talán segít abban, hogy elhiggyük, tudunk meccseket nyerni, és azt kell, hogy mondjam bravúrt kell csinálnunk ahhoz, hogy elkerüljük a kiesést. Sajnos a 17. helyen tanyázunk. Büszke voltam a csapatra, az utolsó pillanatban jött ez a siker, ebből most táplálkozni kell, és szerényen, de nyerni kell a meccseket. Mindenki tudja, hogy milyen játékosok alkotják a keretet, de az eredmények nem jöttek. Negatív bravúr, és szégyen, hogy tizenöt mérkőzés után tudtunk csak nyerni. Tudtuk azt, hogy több van bennünk, de ez nem jött ki a meccseken. Szerencsére a Szeged ellen kijött. Nagyon reméljük, hogy ez a negatív hullám véget ér, mert nagyon hosszú volt, és most már egy pozitív hullámot tudunk meglovagolni, és sorban nyerjük a mérkőzéseket.

A Mosonmagyaróvár ellen csak a győzelem az elfogadható eredmény a Tiszakécskének, hiszen az óváriak az utolsó helyet foglalják el a tabellán, és úgy lehet majd megindulni, ha azt a mérkőzést is be tudják húzni.

- Biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert az NB II-ben egyik sem az. Én egyetlen csapattól sem tartok, de ennek a találkozónak a kötelezőbbnél is kötelezőbbnek kell lenni, ha akarunk egyáltalán még valamit. Lekopogom, hogy jó előérzeteim vannak. Ez bizonyítja a Szeged elleni meccsünk eredménye, mert ott tetszetős játékkal nyertünk. Talán végre mindenki elhiszi azt, hogy nincs legyőzhetetlen csapat. A Mosonmagyaróvárnak már nem sok esélye van a bennmaradásra, de minket ez nem érdekel. Nekünk szinte minden meccsünket meg kell nyernünk. Nagyon bizakodó vagyok. Ha az Óvár ellen is győzni tudunk, akkor az a második győzelem is adhat olyan löketet a hátralévő mérkőzésekre, hogy kimásszunk abból a gödörből, amibe estünk, és magunkat is löktük.

Zamostny Balázs elmondta még, hogy kicsit elfelejtették már, hogy milyen érzés nyerni. Most jobb a hangulat az öltözőben, bízik abban, hogy megérezték újra a győzelem ízét, és ez annyira ízlik mindenkinek, hogy ezt nem adnák oda senkinek és semmiért. A szegedi győzelemmel mindenkinek a lelke megkönnyebbült, mert nem volt könnyű az elmúlt időszak senkinek sem. A reménysugár felcsillant, amivel szeretnének élni.

A Tiszakécskei LC–Credobus Mosonmagyaróvár mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban.