1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Jöttek, láttak, győztek!

Húsz évvel ezelőtt szinte nem volt olyan nyárlőrinci lakos, aki ne hallott volna az OM-ről, az iskolások nemzetközi kreatív bajnokságáról.

 

A Buzás János Általános Iskola csapata, a NYOMÁS sikert sikerre halmozott. Már indulásuk évétől kezdve nyerték a területi és országos bajnokságokat, és ennek köszönhetően kijutottak a nemzetközi versenyekre is. Két alkalommal is Amerikában jártak a világbajnokságon, majd, ahogy drágultak a versenyek, az Európa-bajnokságokon mérették meg magukat.

Most, az 1. amerikai út 20 éves évfordulója alkalmából az első csapattagok találkozót szerveztek az iskola épületében. A hangulat fantasztikus volt! Mindenki elhozta az azóta is őrzött relikviákat: a rengeteg csereberével szerzett jelvényt, képeslapokat, pólókat. Belelapoztak a régi forgatókönyvekbe, fényképeket nézegettek. A második amerikai útra elkísérte őket a KTV egy operatőre, most újranézték az általa készített filmet. És előjöttek az emlékek. Jót nevettek a régi bonyodalmakon, izgalmakon, vicces eseteken.

A találkozón részt vettek: Szenekné Édes Kornélia és Horváth Tibor edzők, valamint a csapattagok: Bali Emese, Bánföldi Szilárd, Gyulai Petra, Horváth Tamás, Németh Géza, Pácsa Rózsa, Szappanos Csilla, Szekeres Ágnes, Varga Tamás.