3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.02.28. péntek, Elemér
  2. |
  3. 5 °C
  4. |

Járda épül a platánfák helyén

Három platánfát is kivágtak az általános iskola udvarán. Állítólag már nem, voltak egészségesek. Ígéret van arra, hogy új fákat ültetnek helyettük.

 

Szelesné Kása Ilona felháborodva mesélte, hogy három szép platánfának is véget ért az élete az általános iskola udvarán. Útjába volt egy újonnan épülő járdának. A tanárnő, aki az intézményben a zöld iskola felelőse sírva mondta, nem tudta megakadályozni azt, hogy ne vágják ki a fákat, mert éppen órája volt, pedig akár a testével is védte volna a több tíz éve ültetett platánokat. Azért is volt szomorú, mert ígéretet kapott arra, hogy nem lesznek kivágva a fák. Hétfőn azonban egy gép gyökerestől együtt kitolta őket.

Madari Andortól megkérdeztük, hogy miért kellett a fákat eltávolítani az iskola udvaráról. Az alpolgármester szerint a fák már nem voltak egészségesek, és útjában volt az épülő járdának, ami az új parkolótól az általános iskola bejáratáig fog menni. A tervező így álmodta meg. A tervet pedig nem lehet megváltoztatni, mert pályázati pénzből valósul meg. Madari Andor ígéretet tett arra, hogy a járdák mellé új fákat ültetnek majd, ami szép fog lenni.