back to top
2024. október 23., szerda

heti érdekes

Friss cikkek  

Mit ajándékozzunk a munkatársaknak karácsonyra?

Különösen a nagy létszámú cégeknél jelent komoly dilemmát, hogy mi legyen az alkalmazottak karácsonyi ajándéka, ugyanis évről évre meg kell oldani, így nem ismétlődhet, illetve jelentős kiadás lehet.

A karácsonyt ma már nemcsak családi és baráti körben ünnepeljük, hanem az üzleti életben is elterjedt szokás ebből az alkalomból ajándékozni mind cégen belül, mind pedig az üzleti partnerek között. 

Jó lehetőség megköszönni az együttműködést, illetve kifejezni a reményt a jövőbeli közös munkára, valamint meghálálni az alkalmazottak lojalitását. 

Remek megoldást jelenthetnek a Bellio céges karácsonyi ajándékcsomagok, amelyek közül értékhatár és nemek szerint is választhatunk. Nézzük, mi minden kerülhet az összeállításokba!

Az időzítés nagyon fontos

Minél több ajándékról kell dönteni, annál fontosabb, hogy időben kezdjük meg az ötletelést, valamint a beszerzést, hiszen a céges meglepetéseket legalább 1, de inkább 2 héttel az ünnep előtt át kell adni. 

A munkatársak számára ez gyakran egy céges vacsora vagy karácsonyi buli alkalmával történik, de szűkös költségvetés esetén maga az esemény is lehet a cég ajándéka. A külsős partnerek számára is időben, lehetőleg személyesen kell kézbesíteni a csomagokat. 

A megajándékozottak nagy száma és a büdzsé korlátozottsága esetén arra kényszerülhetünk, hogy valamilyen rendező elv szerint csoportosítsuk őket, és döntsünk arról, hogy kik azok, akik számára feltétlen kívánunk ajándékozni, és kik azok, akiknek egy üdvözlőkártya is elég lehet. 

Feltétlen gondoskodjunk a munkatársakról, hiszen ők azok, akik nélkül nem boldogulnánk.

Mit adjunk?

Közvetlen beosztottak esetén könnyebb dolgunk lehet, hiszen jobban ismerjük őket, azonban kerüljük a túlzottan személyes figyelmességeket, és igyekezzünk univerzális ajándékokat választani. 

Különbséget tehetünk a női és a férfi munkatársaknak szánt csekélységek között, hiszen még a gasztroajándékok esetében is könnyen differenciálhatjuk a finomságokat. 

Hölgyek számára a bonbonok és más édességek, tea- és kávékülönlegességek, nőies italok ajánlottak, míg férfi kollégák számára a keserűbb, fanyarabb ízvilágú ínyencségek és magasabb alkoholtartalmú férfias italok. Karácsonyra nyugodtan adhatunk díszdobozos bejglit, mézeskalácsot, szaloncukrot is, azok minden családban kelendőek. 

Apró figyelmesség, de annál nagyobb jelentőséggel bír, ha személyre szóló üzenetet mellékelünk az ajándékcsomagok mellé, és méltó módon, kisebb ünnepség keretében nyújtjuk át. 

Egy szép gesztus

Azok a munkatársak, akiket a főnökeik megbecsülnek, akik munkáját, lojalitását időről időre megköszönik, sokkal ragaszkodóbbak, nehezebben elcsábíthatóak, ami a vállalkozás szempontjából óriási pozitívum, hiszen nem kell küzdeni a fluktuációval. 

A beosztottak értékelni fogják a közös céges karácsonyi vacsorát vagy más közös szórakoztató programot, ráadásul az ilyen alkalmak, akár egy csapatépítő, összekovácsolják a résztvevőket, így a munka, az együttműködés is gördülékenyebbé válhat általa.

(X)

Kapcsolódó cikkek