back to top
2024. október 23., szerda

heti érdekes

Friss cikkek  

Hogy tökéletes legyen a fürdőszoba felújítása

Ha a fürdőszoba felújítása elkerülhetetlen, akkor minden esetben alapos előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Még mielőtt a dizájnt terveznéd, számos részletet tisztáznod kell.

Fontos, hogy döntést hozz arról, hogy milyen szanitereket kell feltétlenül lecserélni, de arról is, hogy a világító- és fűtőtestek közül melyek azok, amelyek helyére másnak kell kerülnie. A megfelelő szellőzés biztosításáról se feledkezz meg! Mindezeket még a burkolatok és a kiegészítők megvásárlása előtt tisztázd.

Nagyon alapos tervezésre van szükség

A DODO fürdőszobai bútoraival és kiegészítőivel nagyon praktikus és esztétikus teret alkothatsz a lakás egyik leggyakrabban használt helyiségében. Ebben megfordul a család apraja-nagyja minden reggel és este. Egy kis privát időt szánunk akkor ott magunkra, nem mindegy hát, hogy milyen a hangulata és mennyire használhatóak az elemei.

Érdemes átgondolni hát a fürdőszoba-felújítás megkezdése előtt, hogy milyen új funkciókat szánsz ott a térnek. Tudd a pontos méreteket és döntsd el, hogy a kádat szeretnéd megtartani, vagy a zuhanyozást preferálod inkább. Esetleg van hely mindkettőnek? Dupla mosdó kell-e, vagy elég a szimpla? A fürdőszobába kerül-e a WC vagy külön helyiségbe, s befér-e egy bidé vagy piszoár is? 

Tökéletes gépészeti háttér és minőségi alapanyagok

Ha már a burkolatokat cseréled, akkor érdemes a falban futó csövek állapotát is ellenőrizni. Ha nem teljesen megbízhatók, ne habozz kicseréltetni ezeket, mert a gépészeti háttérnek tökéletesen kell funkcionálnia. Igaz ez a fűtésre is. Nagyon praktikus megoldás egy törölközőszárító radiátor felszerelése. Igazi áldás ablaktalan helyiség esetén.

A tökéletes szigetelés nagyon sok felesleges kiadástól megkímélhet, rengeteg hatékony vízszigetelő burkolóanyag létezik már. Mivel a fürdőszobai hidegburkolatokat éveken, évtizedeken át fogod használni, vegyél egy-két négyzetméternyi pluszt belőlük és raktározd el arra az esetre, ha megsérülne néhány lap.

Rengeteg anyagból készítenek szanitereket. Népszerű az akril, de az acél, s a zománcréteggel borított lemezkádak, valamint zuhanytálcák is. Nem érdemes garasoskodni, a jobb minőség általában hosszabb élettartamot is jelent.

Megfelelő világítás és sok-sok tárolóhely

Ne ess abba a hibába, hogy félvállról veszed a világítást a fürdőszobában! Sokkal jobb, ha már előre megtervezed ezt is, szem előtt tartva a kiválasztott burkolatokat és berendezést is. Az általános világítás lehet mennyezeti lámpa vagy álmennyezetbe süllyesztett LED-ek sora. A tükörhöz kerülhet erősebb fényforrás, és diszkrét hangulatfényekkel nagyon kellemes hatást lehet elérni.

A fürdőben nagyon sok tárgynak el kell férnie, így minden lehetséges tárolóhelyet maximálisan ki kell használnod. Ehhez pedig a DODO oldalain rengeteg ötletet találsz, és szuper termékeket vásárolhatsz meg.

(X)

Kapcsolódó cikkek