back to top
2024. október 22., kedd

heti érdekes

Friss cikkek  

Értékjáró Séta a Tőserdőben

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ismét értékjáró sétára hívta az érdeklődőket, ezúttal Lakitelek-Tőserdőbe. Czinege Orsolya a Tőserdő Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vezette a sétát.

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire kirándulnak. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezik fel. Az idei év negyedik kirándulása a Tőserdőben került megszervezésre.

Ez a Tisza menti táj őrizte meg leginkább azokat a tájképi és természeti értékeket, amelyek a folyószabályozás előtti időkre voltak jellemzőek. A holtágak gyékényes-kákás partjait a nyíltabb vizeken a tündérrózsás-sulymos hínártársulások váltják fel. A Tőserdő egybefonódik a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi területével.

Az értékjáró séta megállóhelyei az egykori Szikra Csárda hagyománya, a Holt-Tisza part, az Ökoturisztikai Központ, résztúra a Kontyvirág tanösvényen, szegfűdomb és végül az Autóskempingnél a Laki-Konyha Kft közreműködésével fakultatív ebédelés voltak. A túrázók legnagyobb része nem helyi volt, így a Czinege Orsolya által vezetett színvonalas idegenvezetés valóban sok érdekes és új információval szolgált. A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével.

Kapcsolódó cikkek