1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Nehéz mérkőzés vár vasárnap a Tiszakécskére

A második fordulóval folytatódik vasárnap a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A tiszakécskei LC csapata a Nyíregyháza Spartacus FC gárdáját fogadja.

A nyírségi csapat az első fordulóban, hazai pályán, ami ezúttal még mindig Balmazújváros, mert a stadionjuk nincs kész, a Siófokkal játszott és magabiztosan nyert 2-0 arányban. Ez talán sokak számára meglepetést okozott, de a mutatott játék alapján megérdemelt nyíregyházi győzelem született. A találkozó után Nikházi Márk a Siófok vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy kevés csapat fog a Nyíregyháza otthonában három ponttal távozni. A Spartacus az előző bajnokságban a 18. helyen végzett a másodosztályú bajnokságban. A nyári átigazolási időszakban azonban sok változás történt a keretben, ami az első forduló után ítélve, jó döntés volt. A pályára lépő labdarúgók határozottak voltak, több helyzetet is kidolgoztak és nagyobb arányban is nyerhettek volna. Éppen ezért nem lesz könnyű mérkőzés a Tiszakécskei LC számára a vasárnapi találkozó. Igaz, a Tisza-parti kisváros csapata is győzelemmel kezdte az idei bajnokságot, mert drámai csatában legyőzte a Kozármislenyt. Vas László játékosai végig koncentráltan futballoztak, és a hazai csapat hosszabbításban történt egyenlítése után sem adták fel, és a véghajrában ismét maguk javára tudták fordítani az eredményt. A három pont begyűjtése sokat jelentett, hiszen a Baranya vármegyei mérkőzés az első vizsga volt az új bajnoki évadban.

- Győztes hangulat volt az első forduló után, jó volt azt látni, hogy mindenki egyformán örült, de ez csak egy bajnoki mérkőzés volt, amit megnyertünk, mondta Vas László. - Nagyon fontos volt ez számunkra, mert jól kezdtük a szezont, és idegenben tudtunk nyerni. Ettől függetlenül még nincs mit ünnepelni, a következő mérkőzéseken is pontokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Éppen ezért hétfőtől már a következő feladatra, a Nyíregyháza elleni mérkőzésre koncentrálunk. Azon a találkozón is meg kell újulnunk, tovább kell dolgoznunk, mert van még mit javítani. Próbálunk minden ellenfélből maximálisan felkészülni. A Nyíregyháza megerősödött, minőségben tudtak igazolni, jóval szervezettebbek lettek, amit a Siófok elleni találkozón igazoltak is. Jó játékkal megérdemelten nyertek. Vasárnap magunkra koncentrálva készülünk ellenük, hogy eredményesen tudjunk futballozni, nyilatkozta a vezetőedző.

Vas László elmondta még, hogy két sérültje van csapatának. Pongrácz Viktor a felkészülési időszakban vállsérülést szenvedett, Winkler András pedig még az elmúlt bajnoki évből hozott magával egy sérülést, rájuk nem számolhat a vezetőedző.

A Tiszakécskei LC-Nyíregyháza Spartacus FC találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban.