1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Kiváló mérkőzésen a Budafok legyőzte a Tiszakécskét

Véget ért a válogatott mérkőzések miatt tartott három hetes szünet a Merkantil Bank Liga másodosztályú labdarúgó bajnokságban. A nyolcadik fordulóban a Tiszakécskei LC a Budafoki MTE otthonába utazott.

A hazaiak legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették, ettől függetlenül a negyedik helyen álltak a tabellán. A stábtagok, a játékosok és a szurkolók is azt várták, hogy vasárnap győzni fognak. Pintér Ádám játékára ugyan nem számíthatott Erős Gábor vezetőedző, mert a Putnok elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen részleges szalagszakadást szenvedett és csonttörése is lett. Csonka András játékos szerint mindenki azon van, hogy a bajnokságban ismét sikeresek legyenek. – Remélem, hogy jó eredményt érünk el, mindent megteszünk, hogy újra győzzünk, de nem szabad elfelejteni a futballban bármi megtörténhet, nyilatkozta a klub honlapjának a budafoki játékos.

Sajnálatos módon a Tiszakécske csapatában még nem gyógyultak fel a sérültek, ráadásul a héten többen vírusos fertőzés miatt nem tudtak edzeni. Vas László vezetőedzőnek így nem volt könnyű dolga összeállítani a kezdő tizenegyet.

A két csapat eddig nyolc alkalommal találkozott egymással, amiből a három-három tiszakécskei győzelem és vereség született, két alkalommal pedig nem bírt egymással a két csapat.

Már a 4. percben gólt szerezhetett volna a Tiszakécske. Bedobás után Zamostny a felső lécre fejelt, a kipattanó labdát a védők el tudták rúgni. Egy perccel később Erdei lövése nem sokkal kerülte a budafoki kaput. A 12. percben Bertust sikerült az utolsó pillanatban szerelnie Fótyiknak. Hiába voltak azonban a vendég helyzetek, a gólt a Budafok lőtte. A 13. percben Kiss Ágoston próbált menteni, de a labdával védő társát Vicziánt találta el, ahonnan a hálóba pattant a játékszer 1-0. A gól nem szegte kedvét a Tiszakécskének, mert folyamatosan támadtak. Bertus fejesét bravúrral tolta kapu fölé Gundel-Takács. A 27. percben óriási lehetőséget hagyott ki Bertus. Már bent járt a tizenhatoson belül, két csel után azonban a jobb kapufa mellé lőtt. A 44. percben ismét Bertus előtt adódott lehetőség, de Horgosi becsúszva tudott szerelni. Az első félidő utolsó percében Szerető futott el a szélen keresztlabdája Csonkát találta meg, aki közelről a kapu mellé lőtt.

A második játékrész rosszul kezdődött a Tiszakécske számára, mert Szőr szabálytalankodott a tizenhatoson belül Elekkel szemben, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest maga a sértett végezte el és lőtt a kapu bal alsó sarkába 2-0. Az 54. percben a Tiszakécske is büntetőhöz jutott, mert Kalmár rúgott bele Balázs Benjaminba. Az ítélet végrehajtó Zamostny volt, aki a jobbra vetődő Gundel-Takács mellett higgadtan lőtt a kapu közepébe 2-1. A 69. percben Németh ugratta ki Vasvárit, akinek a lövését bravúrral ütötte ki Kiss. A 74. percben Németh szögletét Elek fejelte kapu fölé. A 83. percben Zamostny került gólhelyzetbe, de a lövése nem találta el a kaput.

Kiváló mérkőzést játszott egymással a két csapat. Változatos volt a játék, mind a két oldalon akadtak helyzetek, és mind a két oldalon ki is maradtak. Ezúttal a Budafoknak kedvezett a szerencse, de akár a Tiszakécske is győzhetett volna.

Vas László vezetőedző a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy felkészültek a Budafokból. Sajnálatos módon az első gól szerencsétlen körülmények között esett. A mérkőzésen több helyzetük is volt, az elején pedig még egy kapufájuk is. A második gól után sem adták fel, és további helyzeteket dolgoztak ki, de az eredmény azonban már nem változott.

Budafoki MTE-Tiszakécskei LC 2-1 (1-0)

Budafok, 500 néző, vezette: Görög Márió (Máyer Gábor, Vörös Dániel).

Budafok: Gundel-Takács - Biró (Fekete 91.), Horgosi, Fótyik, Kalmár, Csonka, Oláh, Kocsis B. (Németh M. 67.), Merényi (Vasvári 67.), Szerető (Horváth O. 81.), Elek. Vezetőedző: Erős Gábor

Tiszakécske: Kiss Ágoston - Grünwald (Cipf 71.), Fodor, Csáki (Balázs 46.), Viczián, Kocsis D. (Krivotsiuk 90.), Szekér (Gyurján 90.), Szőr, Erdei, Bertus (Bencze 46.), Zamostny. Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Viczián (öngól) a 13., Elek 11-esből az 50., illetve Zamostny 11-esből az 55. percben.

Szerdán újabb bajnoki forduló következik a másodosztályban, a Tiszakécskei LC a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdáját fogadja. A találkozó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban.