1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Visszavágott a Kécskének az Ajka a kupa vereségért

A hétközi kupamérkőzés után a 14. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. Ahogyan szerdán, úgy vasárnap is a Tiszakécskei LC az FC Ajka gárdájával csapott össze. Ezúttal azonban Ajkán volt a mérkőzés.

A találkozó előtt az ajkaiak az utolsó helyt foglalták el a tabellán. Mindössze egy alkalommal győztek, és eddig csak öt pontot gyűjtöttek. A tiszakécskeiek sem álltak a legjobban, mert a 15. helyen tartózkodtak, és tizennégy pontot szereztek. Ilyen szempontból mind a két félnek szüksége lett volna a három pontra, de ugye ez nem lehetséges. A két csapat eddig hat alkalommal találkozott egymással bajnoki mérkőzésen, melyből a tiszakécskeiek kettőt nyertek meg, egy döntetlenül végződött, három alkalommal pedig vesztesként hagyták el a pályát. A kupamérkőzés után mind a két csapat vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy ez a mérkőzés egészen más lesz, mint ami a szerdai volt. És igazuk is lett, mert valóban más lett.

Az első igazi helyzet negyedóra elteltével esett, amikor is Tóth Gergely jobb oldali beadása Szarkának hosszú lett így két méterről csak fölé tudott lőni. Öt perccel később Torvund Alexander 17 méterről lőtt kapura, de Szabados könnyen védett. Az ellentámadásnál büntetőt reklamáltak a hazaiak, mert szerintük Fodor kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Két perccel később Zamostny lövésébe lépett bele Jagodics. Fél óra telte el a mérkőzésből, amikor egy keresztlabda után Borsos lőtt közelről, Kiss Ágoston bravúrral hárított. A 40. percben jobb oldali beadás után Balázs Benjamin fejelt kapu fölé. Sok volt a szabálytalanság és az eladott labda mind két fél részéről. A játékvezető három percet hosszabbított és ez alatt több történt, mint az első 45-ben. A 45+2 percben Viczián rúgta fel Borsost, amiért szabadrúgást ítélt a játékvezető. Zsolnai húsz méterről végezte el, a léc alá tartó labdát Kiss Ágoston bravúrral ütötte ki. A szöglet után belőtt labda Tar hátáról Borsoshoz került, aki közelről a kapuba pofozta 1-0.

A második félidő hetedik percében Erdei jobb oldali szöglete után Viczián közeli lövését védte Szabados. A 77. percben Zsolnai lövés megpattant Máté Zsolton, de Kiss hárítani tudott. A találkozó hosszabbításában egy bedobásnál Kiss Ágoston is előre ment és az ő lábáról került kapu fölé a labda. A 95. percben Gaál lövését kellett ismét hárítania Kissnek.

Az ajkai szurkolók egész mérkőzés alatt biztatták csapatukat, cserébe jó játékot és gólokat vártak. Jó játékot, és gólokat ugyan nem, de egy gólt láthattak, ami három pontot ért számukra. A Tiszakécske gyenge teljesítményt mutatott, így nem is nyerhették meg a mérkőzést.

- Amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, abból semmi sem valósult meg. Pontrúgásból, egy fegyelmezetlenség után kaptuk az első félidő ráadásában a gólt. Ezenkívül se lehetősége, se szándéka nem volt az ellenfelünknek, hogy a kapunk irányába menjen, így megőrizték az egy gólos előnyüket. Mi nem tudtuk hozzátenni ehhez a mérkőzéshez azt, amit kellett volna. Tudtuk jól, hogy ez a meccs semmi másról nem fog szólni, csak a küzdelemről és a harcról. Erre is készültünk, de azt sajnos nem tudtuk megvalósítani. A második félidőt végig védekezte az Ajka, húzták az időt, sajnos ebben a játékvezető is partner volt. Ettől függetlenül ez nem ment fel bennünket az alól, amilyen teljesítményt nyújtottunk, értékelte csapata teljesítményét Vas László vezetőedző.

FC Ajka-Tiszakécskei LC 1-0 (1-0)

Ajka 500 néző, vezette: Jakab Árpád (Ország Péter, Vörös Dániel).

Ajka: Szabados - Tóth G., Tar, Jagodics, Bence, Csemer (Présinger 89.), Tajthy T., Görgényi, Babos (Gyuris 89.), Borsos (Sejben 65.), Zsolnai (Gaál 78.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B. (Máté Zs. a szünetben), Fodor, Szőr, Viczián, Bencze (Gyurján 73.), Kocsis D., Bertus (Cipf a szünetben), Erdei (Grünvald 73.), Torvund, Zamostny (Ryvotsiuk 63.). Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Borsos 45+3.