1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Birkagulyást osztottak a település lakóinak Tiszaalpáron

Az önkormányzat, a vállalkozók és a képviselő-testület tagjainak a támogatásával jótékonysági ebédet rendeztek december 23-án Tiszaalpáron a piaccsarnokban.

 

Ez volt már a hatodik alkalom, amikor a nagyközség önkormányzata megvendégeli karácsony előtt a településen élőket. Úgy számoltak, hogy háromszáz személyre főznek, de a felajánlott birka, amiből gulyást készítettek, nem volt éppen kicsi, így száz emberrel több ebédet tudtak kiosztani. És itt nem csak a rászorulóknak, hanem bárkinek, aki a településen él. Igaz, dr. Csernus Tibor alpolgármester, aki az osztásban segédkezett Barna Sándor vállalkozóval együtt, azt mondta, hogy senkitől sem kértek lakcímkártyát. Úgy tervezték, hogy az ebédet a piaccsarnokban is el lehet fogyasztani, de ezzel a lehetőséggel nem éltek a tiszaalpáriak, mert mindenki hozott ételest, és hazavitte az ebédet.

De nem csak birkagulyást és kenyeret kaptak az érkezők, hanem egy kiló narancsot, szaloncukrot és üdítőt, valamint karácsonyi üdvözlőlapot is. A nagyvonalú ebéd az önkormányzat, a képviselő-testület tagjainak, valamint vállalkozók segítségével valósulhatott meg.

A kezdeményezés jó példát mutat más települések önkormányzatainak is. Már csak azért is, mert szinte minden településen élnek olyanok, akik rászorulnak a meleg ételre, és jól esik nekik, ha ilyenkor karácsony előtt megvendégelik őket. Tiszaalpáron ez már hagyománnyá vált és nem csak a rászorulók, hanem mások is élnek ezzel a felkínált lehetőséggel. Azért pedig senkinek sem kell szégyenkezni, mert elfogadja a felajánlott ebédet és ajándékokat.