back to top
2024. október 23., szerda

heti érdekes

Friss cikkek  

Letette az esküt az új nyárlőrinci képviselő-testület

Pontosan a meghívóban szereplő időpontban, október 8-án kedden 17 órakor kezdődött Nyárlőrincen az alakuló testületi ülés. Az elkövetkezendő időszakban új polgármesterrel és egy új képviselővel vágnak neki az öt éves ciklusnak.

Az első napirendi pontban Vribinszki Józsefné a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a választási eredményekről. Ezt követően előbb a képviselők, majd pedig a polgármester letették az esküt. Pácsa József program beszédében többek között elmondta, hogy nagyon szeretnék, ha Kecskemét és Nyárlőrinc között végre megvalósulna a kerékpárút. Reményét fejezte ki, hogy a konyhát is megtudják majd építeni. Tervei között szerepel a labdarúgók számára edzőpálya kialakítása, de azt is szeretné, ha a helyi közösségek, civilszervezetek továbbra is jól működjenek. A két egyház (református, katolikus) szorosabb együttműködése érdekében ökumenikus istentiszteletet is tartanának. A polgármester illetményét és költségtérítését a törvénynek megfelelően szavazta meg a testület.

Elsőként az Ügyrendi Bizottságot választották meg, melynek elnöke Hajagos Antal lett, helyettes Vas Ildikó, tagja pedig Kállai-Szappanos Renáta, akiknek már feladatuk is volt, mert az alpolgármester megválasztása titkosan történt. A testület továbbra is Tormási Zoltánnak szavazott egyhangúlag bizalmat, aki társadalmi megbízatású alpolgármesterként látja el a feladatát. A tiszteletdíját elfogadta, de a költségtérítéséről lemondott.

A testület további két bizottságot szavazott még meg, még pedig a Pénzügyi Bizottságot, valamint az Egészségügyi és Szociális Bizottságot. Az előzőnek csak képviselő tajai vannak, elnöke Túri István, az utóbbinak pedig Kállai-Szappanos Renáta. Szabó János és Varga Imre külsősként segítik a bizottság munkáját. Szabó János is letette az esküt, Varga Imre nem tudott jelen lenni, ő majd későbbi időpontban teszi le az esküt.

A képviselők döntöttek Pénzváltó István volt polgármester végkielégítéséről. A törvény szerint három havi illetmény megilleti, ebbe az önkormányzati képviselőknek nincs beleszólási lehetőségük. További három hónapról viszont dönthetnek, amennyiben október elseje után nyolc napon belül átadja a hivatalt. Ez október 4-én megtörtént, a testület pedig megszavazta a plusz három hónapot. A testületi ülés befejeztével a képviselők pezsgővel koccintottak.

Kapcsolódó cikkek