back to top
2024. október 22., kedd

heti érdekes

Friss cikkek  

Tisza-parti városok bajnoki találkozója Szolnokon

Az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Keleti csoportjában, a 11. fordulóban két Tisza-parti város gárdája csap össze egymással. A Szolnoki MÁV FC a Tiszakécskei LC csapatát fogadja. A két egyesület legutóbb a másodosztályban játszott egymással bajnoki mérkőzést.

Korábban, pontosan 2022. május 15.én találkozott utoljára egymással a Szolnok és a Tiszakécske. Akkor mind a két csapat, a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságában szerepelt. Azt a találkozót a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban bonyolították le, de a szolnokiak, hiába vezettek már a mérkőzés elején a hazaiak, meg tudták fordítani a mérkőzést 1–2 arányba. Azóta mind két egyesületnél történtek változások, nem csak a játékoskeretben, de a vezetőedzői poszton is. Mind két csapat egy osztállyal lejjebb került, bár a tiszakécskeiek az elmúlt bajnoki évben estek ki a másodosztályból. Az akkori tiszakécskei keretből, amit Visinka Ede irányított, csak Balázs Benjamin és Csáki Róbert maradt meg. Az utóbbi játékos azonban hosszú idő óta sérüléssel bajlódik. Marsa Levente elment, de most újra visszatért, ebben a bajnoki évben.

A mostani találkozó előtt a szolnokiak a lejátszott tíz mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni. Ugyan csak két alkalommal játszottak döntetlent, míg hatszor vereséget szenvedtek. A nyolc pont megszerzése a 13. helyhez volt elég. A legutóbbi találkozójukon az utolsó helyen álló Dabas otthonába veszítették el a három pontot. Ezzel szemben a tiszakécskeiek, ugyan ennyi találkozóból huszonnégy pontot gyűjtöttek. Ebből is látszik, hogy milyen különbség van jelenleg a két csapat között. Kérdés, hogy az egymás elleni mérkőzésükön milyen eredmény fog majd születni?

A Tiszakécske legutóbb hazai pályán, egy remek első félidő után 2–1 arányban győzte le az ESMTK-t. Az egyik kiemelkedő játékosuk Pintér Dániel volt, aki mindkét gól előkészítésében benne volt. – Úgy éreztem, hogy a mostani bajnokságban az ESMTK elleni első félidőnk volt eddig a legjobb. Nagyon egyben volt a csapat, jó játékot tudtunk kialakítani. Mindenki száz százalékon pörgött, ez eredményezte a jó játékunkat. Úgy éreztem, hogy nekem is jól ment a játék, más szerepkörben is játszottam, mert egy kicsit feljebb voltunk. Nagyon örültem annak, hogy mind két gólban szerepet vállalhattam, de ehhez kellettek a társak is.

A következő találkozó a Szolnok ellen lesz idegenben a Tisza partján, ami rangadónak számít. Ezzel kapcsolatban Pintér Dániel elmondta, hogy nem számít könnyű mérkőzésre, mert biztos abban, hogy a hazaiak mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Természetesen ezt szeretnék megakadályozni. Azt reméli, hogy jó játékkal, valamint három pont begyűjtésével tudnak majd hazatérni. Számít a szurkolók támogatására is, mivel Szolnok közel van Tiszakécskéhez, így nagy valószínűséggel többen is ellátogatnak majd a mérkőzésre.

A Szolnoki MÁV FC–Tiszakécskei LC találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Szolnoki Tiszaligeti Stadionban.

Kapcsolódó cikkek